Intră în cont / Inregistreaza-te

Prietenii Pentru Szobi Cseh, Cronica Unui Spectacol Uitat

2013-07-08, Romania, Bucuresti

szobi-cseh_02.jpg.jpg

Romanii au ratat cel mai bun spectacol al lunii, poate al verii.....Horatiu Malaele, Nicu Alifantis, George Ivascu, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprisor, Adrian Naidin. Un spectacol la care romanii s-ar inghesui sa plateasca, intr-o veselie, din toamna pana in primavara, sume de-a dreptul execentrice pentru un bilet.
Se pare insa ca la romanii, cultura este eminamente climatica. Cum vine vara, apetenta romanului pentru cultura scade alarmant ba chiar se evapora, daca n-are si bere. Cu toate schimbarile astea climatice, ma intreb, ce o sa fie cand vom avea un singur anotimp, vara? Prefer sa nu-mi raspund. Artistii au plecat tristi, cu lacrimi in suflet, siliti sa amane spectacolul pentru o zi cand romanul va alege cultura in detrimentul berii si solidaritatea in locul like-ului pe facebook, dat ca sa vada lumea ce buni sunt ei.

In plus, acest spectacol era daruit de acesti mari artisti, unui alt mare Artist si OM, Szobi Cseh, pentru a-l ajuta sa stranga fonduri necesare taratmentului. Pentru a-l ajuta sa se intoarca in familie si la copii sai, copii strazi pentru care lupta, infiintand in acest scop si asociatia, "Gladiator'', canalizandu-le energiile, de peste 10 ani, prin metoda sa atent elaborata, pentru a preveni si combate fenomenul delicventei juvenile, extrem de grav in societate. Pentru a recupera deficientele copiilor cu handicap locomotor.
Peste 800 de copii au beneficiat de acest program !

Despre spectacol s-ar putea spune ca s-a mediatizat insuficient... Afisul din imagine a totalizat peste 200 000 de vizualizari. S-au trimis peste 1000 mesaje personale. S-au trimis comunicate de presa, furnizand chiar si un videoclip special facut pentru pomovarea evenimentului, catre 80% din media romaneasca, dar, in afara de Money Channel, s-a considerat evenimentul neintereant pentru zeul lor absolut, Ratingul....
Dar intr-o tara care se OTV-izeaza pe zi ce trece, unde SRI cauta pericolul national in chilotii fetelor de liceu, si nu in exploatarea gazelor de sist, ce pretentii sa mai avem dela media ?

Ca am invitat majoritatea oficialitatilor, dela deputati la presedintele tarii si nu a avut nimeni o minima reactie, cred ca nu constituie o surpriza pentru nimeni.
Am sunat, in naivitatea mea, cu o saptamana in urma un fost ministru al culturii, rugandu-l sa ne intalnim pentru a incerca sa gasim o cale de a-l ajuta pe Szobi. Raspunsul acestuia : " Dar ce, nu e bine ingrijit?", m-a lamurit subit cine ne reprezinta interesele la cel mai inalt nivel.
Dragi oficiali, care va inghesuiti la televiziuni cand moare cineva si cheltuiti bani pe coroane, in loc sa cheltuiti bani ca sa ingropati o viata, cheltuiti bani ca sa salvati o viata..... televiziunile va urmaresc si atunci. Si da bine si la imagine, daca nu stiati.

Inca sper totusi ca Muntenegru e si aici...
Cine doreste sa ajute :

Cont lei: RO09RNCB0318029310470002, BCR, pe numele:"Cseh Szabolcs Imre".
Cont euro: RO89RNCB0074044211170003, BCR, pe numele "Cseh Simona"

Agentie de turism