Intră în cont / Inregistreaza-te
AE Agency

Pentru Szobi Cseh, Cu Dragoste

2013-06-30, Romania, Bucuresti
Locație: ArCuB
Organizator / Initiator / Patronaj: Arcub
colaj.jpg.jpg

Vineri s-au strans toti prietenii in jurul lui Szobi. Cei mai buni prieteni din viata sa. Cei de pe scena si cei din sala. Cei din sala, necunoscuti si modesti, dintr-o dragoste neconditionata. Cei de pe scena, care l-au avut in preajma.

 S-au strans pentru Szobi , cascador, artist, profesor universitar, ocrotitor al copiilor, OM. Personalitate puternica, fire navalnica, dintr-o bucata, incapatanat, prieten statornic, de o sinceritate aproape brutala, dedicat pana la epuizare muncii sale.

Azi are o problema de sanatate, cancer la coloana. Tratabil, dar costisitor, necesitand un lung tratament suplimentar, pe care casa de asigurari de sanatate nu il acopera in totalitate. Probabil va fi necesar sa-l urmeze in strainatate.


Deschiderea spectacolului a facut-o chiar Szobi Cseh in direct. Prin telefon. Emotionat.

Promitand tuturor ca va avea grija de el, doar ca sa ne poata oferi alte spectacole si alte generatii de cascadori. Ca sa poata duce mai departe proiectul sau de suflet, angajamentul luat fata de copilul strazi, Gavroche-ul iubit de toti in romane, dar in realitate detestat si ocolit de majoritatea oamenilor, pe strazi... Preocupat si ingrijorat de soarta acestor copii, de care se ocupa prin fundatia ''Gladiator'', cauta sa le redea acestora demnitatea si sa-i educe, sa-i salveze de pericolul transformarii in infractori.

Spectatoriii au urmarit incantati evolutia unor artisti de prestigiu, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Carmen Tanase, Vlad Mirita, Mihai Verbinski, Radu Pietreanu, Izabela Barbu, Crina Matei.

Au venit cu gandul sa doneze  si sa il ajute la ceas de restriste. Sa dovedeasca ca si romanii sunt solidari, nu numai muntenegrenii. Sa fie langa  prietenul visurilor lor de zeci de ani. Neconditionat. Au fost alaturi, sa-i aduca zambetul inapoi pe buze,intr-un gest simplu, firesc, pentru a-l reda muncii sale si copiilor sai, pentru a-si putea continua continua misiunea sa profunda.

Si pentru ca multi care nu au avut posibilitatea sa-i fie alaturi in ziua aceea isi doresc sa-i fie totusi alaturi, sambata 06 iulie, ora 20:00, in sala ARCUB, le vom da din nou posibilitatea prietenilor sai, sa fie prezenti la un alt spectacol si sa contribuie cu un bilet la filmul vietii sale. Dintre prietenii sai de pe scena, Horatiu Malaele, Adrian Naidin, Mirela Oprisor si Vlad Zamfirescu in piesa de mare sensibilitate '' Dumnezeul de a doua zi'', aducand spectatorului  un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotriva...Pentru Szabo Cseh, cu dragoste !


SanPlant