Intră în cont / Inregistreaza-te

Orchestra De Camera Radio - Cornel Pana

2015-03-25, Romania, Bucuresti
Locație: Sala Radio (Societatea Romana De Radiodifuziune)
Organizator / Initiator / Patronaj: Sala Radio (Societatea Romana De Radiodifuziune)
z.jpg.jpg

ora 19:00 - 22:00

La finalul lunii martie, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO adreseaza publicului sau o invitatie la o seara muzicala intr-o formula inedita: doua concerte ce apartin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi - celebrul creator al Anotimpurilor - si cel de-al doilea apartinand lui Händel, vor fi interpretate in versiunea pentru nai!

 

Miercuri il veti aplauda pe naistul CORNEL PANĂ, alaturi de Orchestra de Camera Radio si veti asculta Concertul in fa major pentru flaut/nai si orchestra – HÄNDEL si Concertul in sol major pentru flaut/nai si orchestra – VIVALDI.

 

Cel de-al doilea a fost supranumit de compozitor "La tempesta di mare" („Furtuna pe mare”) pentru ca surprinde muzical agitatia valurilor si a vantului si lupta naufragiatilor cu furtuna.

 

Solist-concertist si profesor, naistul CORNEL PANĂ revine pe scena Salii Radio dupa o destul de lunga absenta, determinata de stabilirea sa in Elvetia (2011).

 

Foarte apreciat in tara de adoptie, el este prezent pe scenele de concert din intreaga Europa, fie in ansambluri de muzica de camera, fie ca solist-concertist invitat al orchestrelor simfonice.

 

A evoluat alaturi de orchestre din tara si din strainatate: Orchestra de Camera Radio, Orchestra de Muzica Populara Radio, Filarmonica “George Enescu”, filarmonicile din Brasov, Sibiu, Targu Mures etc., dar si alaturi de Ensemble Instrumental de Paris sau Symphony Orchestra - Southern University, Tennessee (S.U.A).

 

A fost aplaudat in concerte sustinute in numeroase tari, pe mai multe continente: Italia, Austria, Franta, Elvetia, Germania, S.U.A., Maroc, Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Canada, Japonia etc. Intre 1991 si 2005 a inregistrat 19 albume, in Romania, Franta, Irlanda, Germania si S.U.A.

 

Evenimentul se deruleaza sub bagheta lui CRISTIAN BRÂNCUSI, membru fondator al Orchestrei de Camera Radio si dirijor principal al acesteia.

 

Din 1990, artistul a prezentat alaturi de ansamblu sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrari preclasice la creatie contemporana.

 

In programul serii veti asculta de asemenea si Simfonia nr.1 a lui HAYDN si Misa Sancti Amandi, o liturghie festiva, creatie a fratelui sau, JOHANN MICHAEL HAYDN, interpretata in prima auditie in Romania, cu participarea Corului Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

 

Desi Johann Michael Haydn a fost considerat de contemporanii sai drept egalul lui Joseph Haydn, celebritatea fratelui sau mai mare a umbrit propria sa reputatie, redescoperirea muzicii sale determinand in prezent aprecierea sa, dincolo de creatiile fratelui sau.

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

 

 

Zona: Cismigiu General Berthelot 60-64


Telefon: 021 314 77 70, 021 303 12 97

Email: relatiipublic@rornet.ro

SanPlant