Intră în cont / Inregistreaza-te

The Raveonettes

2015-01-27, Romania, Bucuresti
Locație: Control
Organizator / Initiator / Patronaj: Control
z.jpg.jpg

Cunoscuta formatie daneza The Raveonettes va concerta la Bucuresti, pentru prima data in formula completa, pe 27 ianuarie, la Control Club. Trupa se afla in turneul de promovare a celui mai recent album, ”Pe'ahi”.

Afterparty w. Leo.

 

The Raveonettes, adica Sune Rose Wagner (chitara, voce) si Sharin Foo (chitara bas, voce) s-au intalnit la Copenhaga, la inceputul anilor 2000. Muzica lor se remarca prin armonii vocale inspirate de The Everly Brothers, combinate cu riff-uri puternice de chitara si elemente noise. Piesele au simplitatea structurala a rock-ului anilor '50 si '60, cu aportul puternic al instrumentelor electrice, al ritmurilor alerte si al versurilor cu tematica obscura, influentate de The Velvet Underground.

 

De la infiintare, The Raveonettes au lansat nu mai putin de sapte albume de studio, au participat la numeroase festivaluri internationale si au primit aprecierile criticilor. EP-ul de debut, Whip It On (Sony Records, 2002), a fost desemnat albumul rock al anului la Premiile Muzicale Daneze (echivalentul Grammy), iar Rolling Stone si Q Magazine au scris despre The Raveonettes ca pionieri ai noului val din muzica contemporana.

 

Lansat in vara acestui an, noul album The Raveonettes, Pe'ahi, poarta numele unui surfing spot din Maui, insa influentele surf rock nu sunt singurele care fac acest disc diferit de release-urile anterioare ale trupei. Pe'ahi este, intr-un fel, un tribut adus tatalui lui Sune, decedat anul trecut din cauza alcoolismului. Este portretul unei relatii dificile, exprimat cu o candoare si intensitate ce propulseaza sound-ul retro garage al trupei intr-o noua stratosfera muzicala.

ora 21:00 - 00:00

Un numar limitat de bilete pot fi achizitionate in avans, la pretul de 50 de lei, online pe Easytickets.ro. In ziua evenimentului, biletele vor fi 65 de lei, la intrare.

Agentie de turism