Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te

Marc Ribot

2017-05-08, Romania, Bucuresti
Loca╚Ťie: Control
Organizator / Initiator / Patronaj: Control
1.jpg.jpg

Pre╚Ť: 50 lei
Bilete disponibile pe eventbook.ro ╚Öi în re╚Ťeaua Eventbook.

---

N─âscut în New Jersey, locul care a dat atâtea nume mari industriei muzicale, Marc Ribot studiaz─â în copil─ârie chitara clasic─â, sub îndrumarea mentorului s─âu, compozitorul haitian Frantz Casseus. Se stabile╚Öte mai târziu în New York, unde instrumentistul se face remarcat ╚Öi din ce în ce mai apreciat.

Pe parcursul prodigioasei sale cariere, Marc Ribot a înso╚Ťit pe marile scene ale lumii un num─âr remarcabil de staruri. Dup─â 1985, anul în care începe colaborarea cu Tom Waits, muzicianul devine acel profesionist al instrumentului la care vor apela o întreag─â pleiad─â de arti╚Öti arhicunoscu╚Ťi.

Ribot înregistreaz─â ╚Öi concerteaz─â de-a lungul timpului al─âturi de Robert Plant, Elvis Costello, Iggy Pop, Elton John, David Sylvian, Diana Krall, Norah Jones, The Black Keys sau Mike Patton (Faith No More), pentru a enumera aici doar câteva dintre vedetele care s-au bucurat de prezen╚Ťa chitaristului american.

Colabor─ârile frecvente cu produc─âtori influen╚Ťi ╚Öi case de produc╚Ťie importante (Atlantic Records, Pi Recordings) ╚Öi constanta sa activitate al─âturi de compozitorul John Zorn completeaz─â cartea de vizit─â impresionant─â a unui muzician de elit─â.

În cei peste 35 de ani de carier─â, Marc Ribot semneaz─â mai mult de 20 de albume proprii, în care abordeaz─â suveran genuri diferite, explorând de la jazz-ul de pionierat pân─â la post rock sau punk.

Numeroasele proiecte pe care artistul le-a creat pentru publicul s─âu (Marc Ribot Y Los Cubanos Postizos, The Young Philadelphians, Marc Ribot Trio, Marc Ribot’s Ceramic Dog etc), sau compozi╚Ťiile originale care au constituit coloanele sonore ale unor filme ╚Öi documentare de succes (”Gare du Nord”, ”Drunkboat”, documentarul BPS ”Revolucion: Cinco Miradas”, ”The Killing Zone”, ”The Soul of a Man”, ”Sabbath in Paradise”, ”The Kid” etc) întregesc personalitatea uria╚Ö─â a unui muzician complet.

Pe 8 mai Marc Ribot va concerta Solo în Control Club la Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care î╚Öi propune s─â aduc─â în aten╚Ťia publicului bucure╚Ötean arti╚Öti locali ╚Öi interna╚Ťionali afla╚Ťi din punct de vedere stilistic la confluen╚Ťa dintre jazz ╚Öi alte genuri muzicale.

Concertul are loc la ora 20’00. Accesul se face de la ora 19’30.
Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

 

 20:00

Str. Constantin Mille, nr. 4

SanPlant