Intră în cont / Inregistreaza-te

In Memoriam Toma Caragiu

2013-03-04, Romania, Bucuresti

video ''Toma si nevasta''

Toma Caragiu a disparut fizic, brusc, intr-o zi in care, curios, printre cei pierduti la cutremur, se aflau foarte multe personalitati. Eu, doar ma intreb de ce atatia si de ce, de atunci incoace, la intervale de cativa ani, dispar dintre noi intr-o periooada foarte scurta, nenumarate valori umane culturale si spirituale. Poate fi un semn ca nu-i pretuim si nu-i meritam...?

Sa va spun cand s-a nascut, cum a debutat, in cate filme a jucat, cator piese de teatru a dat viata...? Nu.Nu vreau sa speculez ''curiozitati''din viata sa pentru a-l rememora.

Importanta este relatia dintre noi si el. El cu siguranta ne-a iubit si ne-a respectat in egala masura, asta o simti imediat ce il vezi jucand. Si noi l-am iubit si continuam sa-l iubim pentru ca stia sa ne spuna cine suntem. Poate de aceea marea majoritate a inregistrarilor sale au fost sterse de ''tovarasi''. Ei nu vroiau sa se stie cine sunt. Insa ne-au ramas filmele si amintirile.

Sigur, exista nenumarate momente ale vietii sale, care ar putea fi publicate, biografic iteresante. Dar sunt convins ca oricat ne-am stradui sa-l descriem pe Toma Caragiu, cel mai bine tot el reuseste asta. E suficient sa-l ascultam si privim. Nu am citit sau ascultat, niciodata, nimic ce ar putea evoca personalitatea sa, mai bine decat o face el insusi. De aceea are cuvantul .....

Agentie de turism