Intră în cont / Inregistreaza-te

Carnavalul De La Venetia 2013

2013-01-26 >> 2013-01-12, Italia, Venetia
Locație: Piazza San Marco
Organizator / Initiator / Patronaj: Citta Di Venezia IMAGINI Din 2012

Veneția orasul în culori înainte de inventarea culoarii: Canaletto, Guardi, Bellotto, Titian, Giorgione, Bellini, Veronese au perfectionat arta de  perspectivei și culoari, în lagună. Nici nu se putea altfel: nu există nici un oraș din lume cu extraordinarul spectru de culori reflectat asupra apei din canale și lagună.


Carnavalul de la Veneția 2013l va fi Carnavalul culorii, deoarece fiecare culoare comunică și evocă emoții cu care fiecare dintre noi asociaza o stare de spirit.  Sugestive prin ele insasi, subliniaza impreuna cu spiritul Carnavalului infinita varietatea de atitudini deghizări.


Culoarea este rezultatul unei sinteze de stimuli și caracteristici neurologice în funcție de care organismul reactioneaza la natura fizică care ne înconjoară. Închisi în cadrul retinei, senzorii transferului de culoare catre creier, reacționeaza la lungimea de undă a unui fascicul de lumină, care după ce a intalnit un obiect sau o persoana ajunge in ochiul nostru. Teoriile de culoare ne spun că tot ceea ce vedem nu depinde numai de natura sa (material, suprafață, etc.) ci de asemenea, de modul în care reacționăm la stimuli vizuali. Frumusețea sta cu adevărat în ochii privitorului. Așa si Carnavalul,


Experiența culorii este inainte de toate, culturală: fiecare tradiție religioasă, națională sau mitologică asociaza culorii de-a lungul timpului, virtuți și puteri magice, satanice miraculoase, sau sacre. Carnavalul se defineste ca festival de excelență al culturii, în special în Veneția, prima metropola cosmopolita din Europa, unde armenii, turcii, grecii, arabii, nordicii, au gasit modalitatea de a trăi impreuna și a practica comertul, alimentând propriile tradiții și facand cunoscute propriile lor obiceiuri, culori, în orasul lagunii.


Culorile, prin strălucirea, nuanța, saturația, reflexia lor,  dau viata unui Panteon inepuizabil de personaje  simbol metaforic al diversității și varietatii umane. Suntem cu toții parte a umanitatii, dar o mie de generații au creat cel mai extraordinar mozaic ala naturii: suntem diferiti, vorbim mai mult de 5.000 de limbi, o omenire de 7 miliarde de spirite, fiecare dintre noi este o culoare, și toate dau lumina curcubeului popoarelor. Și Veneția, cu vârsta și poveste ei, în acest context, este o poveste mai mare sau mai mica al multiculturalismului: multe națiuni și popoare au devenit dependente de nuantele culturale ale Veneției, orașul de lumina si culoare.


Istoria umană este alcătuită dintr-un număr infinit de povesti: printre acestea cele ale acelora care au decis să trăiască diversitatea lor, în numele dreptului de a purta o culoare, de multe ori incomod, uneori periculos, uneori descris ca fiind "nebun". Doctori, oameni de știință, artiști și scriitori, exploratori și sfinți care au ales drumuri mai puțin umblate si decis încalce o regulă, pentru a surpinde folosirea unei culori noi, atunci când contextul părea imuabil.
Cine nu a crezut că roșu este întotdeauna numai roșu, dar, de asemenea, violet, purpuriu, roșu, arămiu, roșu la față, inrosit, roșie, violet, căpșuni, purpuriu, carmin, sangvinic, purpuriu, cinabru, Pompei, cărămiziu, inflacarat, roșcată , ii este dedicat Carnavalul de la Veneția 2013.

VENEZIA MARKETING & EVENTI S.P.A.
© 2008 - 2009
info@veneziamarketingeventi.it
P.I./C.F. 03796060279
Registered office: Cannaregio 2079 - 30121 Venezia
Headquarters: Dorsoduro 948 – 30123 Venezia
Business Register VE - R.E.A. 339239
Joint Stock Euro 900.000,00

Agentie de turism