Intră în cont / Inregistreaza-te

Erotopoetica

2013-02-15, Romania, Bistrita

EROTOPOETICA - RAZI, PLANGI, SIMTI!

Cine a crezut ca poezia a murit n-a vazut spectacolul lui Toma Enache. La “Erotopoetica” se plange, se rade si mai ales se simte. Iar telefoanele se inchid, ca nicio alta vibratie in afara celei care vine dinspre scena sa nu tulbure spatiul.

Reteta pare (dar sigur n-a fost) simpla: se ia o bucata regizor si actor extrem de talentat (Toma Enache) si se asaza alternativ straturi de versuri rostite de el si scrise de Baudelaire, Eminescu, Arghezi, Minulescu, Blaga, peste melodii facute celebre de catre Maria Tanase, Edith Piaf, Tino Rossi si (re)interpretate genial de catre Jezebel (alias Izabela Barbu), se condimenteaza cu o muza (in persoana actritei Oana Dragnea), cu doi  instrumentisti talentati, Alexandrul Burca – claviaturi si Lucian Maxim – instrumente de percutie (n-aveam idée ca un fierastrau  poate suna atat de poetic, marturisesc) si cu frumoase imagini de epoca, emanand parfum de amor nebun. Se lasa la “dospit” timp de o ora si un sfert , impreuna cu un public cunoscator de frumos si de iubire si se apreciaza la final cu aplauze. Multe, foarte multe si din suflet!

Erotopoetica este cea de-a doua intalnire artistica dintre regizorul Toma Enache si Jezebel. Cei doi au mai colaborat pentru piesa Mincinosul, regizata de Toma, si in care Jezebel joaca rolul Cleonice.

Urmatoarea reprezentatie EROTOPOETICA are loc pe 10 februarie, la orele 20,15 la Teatrul de Arta Bucuresti din str. Sf. Stefan nr. 21 iar pretul unui billet este de 25 lei. Detalii si rezervari la 0727 094 612 / office@teatruldearta.ro.

 

Simona Calancea

Agentie de turism