Intră în cont / Inregistreaza-te

Festivalul De Datini Si Obiceiuri De Iarna "Florile Dalbe"

2012-12-15 >> 2012-12-16, Romania, Bucuresti
Locație: Muzeul Satului
flori.JPG.jpg

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti organizeaza in perioada 15-16 decembrie 2012 Festivalul de datini si obiceiuri de iarna "Florine Dalbe".

Intr-o atmosfera de basm, ulitele satului vor rasuna de colinde si uraturi, de jocurile cu masti si calusari si teatru popular. Vinul si cozonacii, covrigii si colacii vor completa atmosfera plina de bucurie specifica Sarbatorilor de Craciun si de Anul Nou.

Frumusetea datinilor si a obiceiurilor, a costumelor cu intreaga lor recuzita, spectaculozitatea si ineditul fac din acest program un veritabil eveniment cultural la care participa un numar impresionant de vizitatori din tara sau strainatate.

Colindele, "Capra", "Vasilca", "Calusarii", "Ursul", "Steaua" va asteapta in aceste doua zile la Muzeul Satului. Aromele cozonacilor, covrigii cu sare sau susan, placintele cu dovleac sau mere, carnatii afumati sau branza de oaie in cetina de brad sunt o provocare si, speram, o invitatie la aceasta sarbatoare.

Deschiderea va avea loc sambata, 15 decembrie, ora 11:00, cu vernisajul expozitiilor de fotografie "Portret de adolescent" si "Marea hoinareala".

SanPlant