Intră în cont / Inregistreaza-te

Anim’est 2012, Festivalul Internaţional De Film De Animaţie, Ediţia A şaptea

2012-10-05 >> 2012-10-14, Romania, Bucuresti
Locație: Cinema Patria Cinema Studio Club Control
Organizator / Initiator / Patronaj: ESTENEST, Asociaţie Culturalǎ Non-profit
anim\'est.jpg.jpg

Un follow-up va avea loc la Cluj în perioada 26-28 octombrie, iar o ediţie specială a festivalului va avea loc la Chişinău, Moldova în perioada 2-11 noiembrie.

 

Anim’est are şapte secţiuni competiţionale: 

 

Secţiuni competiţionale:

Film de scurt metraj – mai puţin de 50min.: filme scurte de animaţie realizate după 1 ianuarie 2010, care nu au mai fost prezentate la o ediţie anterioară a anim’est.

Film de lung metraj – peste 50min.: filme de animaţie de lung metraj realizate după 1 ianuarie 2010, care nu au mai fost prezentate la o ediţie anterioară a Anim’est.

Videoclip şi spot publicitar: filme de animaţie scurte în care muzica însoţeşte cel puţin 80% din lungimea filmului sau un spot creat la cerere pentru promovarea unui produs, a unui serviciu, a unei firme sau a unui eveniment.

Film creat de studenţi: filme scurte de animaţie create de către un student sau de către o şcoală de animaţie după 1 ianuarie 2010, neprezentate la nici o ediţie anterioară a Anim’est.

Film românesc de scurt metraj: filme de animaţie, producţii sau co-producţii româneşti, realizate după 1 ianuarie 2010.

Balkanimation: filme de scurt metraj provenind din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, FRI Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia sau Turcia, produse după data de 1 ianuarie 2010.

Minimest: filme de animaţie scurte cu tematică potrivită pentru spectatori cu vârsta între 4 şi 14 ani, realizate după 1 ianuarie 2010, care nu au mai fost prezentate la o ediţie anterioară a Anim’est.

 

Sectiuni non-competitionale:

Mozaic, retrospectivă şi omagiu: filme de scurt si lung metraj ce reflectă tendinţele mondiale şi istoria filmului de animaţie, indiferent de data realizării şi ţara de origine.

 

   Proiecţiile din festival

 Filmele selectate vor fi proiectate in cadrul festivalului de cel putin douǎ ori, însă Anim’est se obligă să ceară autorizaţia scrisă a producătorului sau a regizorului în cazul în care este nevoie de proiecţii suplimentare în afara acestuia.

Proiecţiile tip BEST OF, ce reprezintă filmele din palmaresul ediţiei curente, se vor face fără a cere acordul producătorilor filmelor ce au câştigat premii. La fel şi proiecţiile din cadrul festivalurilor la care anim’est este invitat în programul special.

 

    Reguli de înscriere în competiţie 

 Nu există taxă de înscriere în competiţia festivalului.

Producătorul, regizorul sau distribuitorul care doreşte să îşi înscrie filmul sau filmele trebuie să trimită următoarele:

-       un DVD cu filmul ce urmează a fi supus selecţiei;

-       formularul Anim’est completat;

-       biografia şi filmografia regizorului;

-       un CD/DVD cu imagini din film (cu rezoluţia mai mare de 300dpi) şi materialele pentru presă;

-       rezumat sau sinopsis  

-       lista de dialoguri în engleză sau în franceză, precizând dacă filmul este subtitrat sau nu.

Data limită de primire a materialelor pentru selecţie (DVD şi celelalte materiale) este 15 iunie 2012.

Pentru a putea participa în competiţiile animest, filmele trebuie să fie prezentate în premieră în România, cu excepţia producţiilor româneşti.

 

  Selecţia şi anunţarea rezultatelor

 Membrii Asociatiei ESTENEST selectează filmele ce vor participa la toate categoriile festivalului Anim’est şi iau decizia finală. Rezultatele vor fi anunţate pe pagina electronică a festivalului şi  fiecărui participant în parte (menţionându-se dacă filmul său a fost selectat sau nu), până la 1 septembrie 2012, cel târziu.

 

   Formatul filmelor

 Festivalul acceptă pelicule de 35mm şi format .mov H264 HD, până la data de 15 septembrie 2012.

Toate filmele cu dialog trebuie să aibă subtitrare în limba engleză.   

 

   Detalii despre trimiterea şi returnarea filmelor

 Data-limită a primirii filmelor este 15 septembrie. Cheltuielile de trimitere le revin participanţilor. Pentru filmele din secţiunea “Mozaic”, Anim’est suportă costul unui drum, de regulă al returnării filmului către distribuitor sau către un alt festival. ESTENEST va furniza fiecărui participant detaliile despre formalităţile de trimitere a filmelor.

Festivalul nu este responsabil pentru filmele care sosesc după data limită sau în timpul festivalului. Pentru a asigura o bună desfăşurare a evenimentului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula proiecţiile filmelor care sosesc prea târziu.

DVD-urile trimise pentru selecţie nu vor fi returnate, ci vor rămâne în arhiva festivalului.

Festivalul se angajează să returneze filmele până la 20 noiembrie sau la data la care sunt cerute de către un alt eveniment sau de către distribuitor.

 

  Juriul şi premiile

 În 2012, filmele alese pentru  diferitele secţiuni ale competiţiei oficiale vor fi apreciate de juriile desemnat de către comitetul de organizare a festivalului. Juriul va acorda următoarele premii:

 

-       Trofeul Anim'est, pentru cel mai bun scurt metraj din competitie

-       Cel mai bun film de scurt metraj

-       Cel mai bun film de lung metraj

-       Cel mai bun film realizat de studenţi

-       Cel mai bun videoclip muzical

-       Cel mai bun clip publicitar

-       Cel mai bun film românesc de scurt metraj

-       Cel mai bun film din secţiunea BALKANIMATION

-       Cel mai bun film din secţiunea MINIMEST

 

Premiul publicului va fi acordat pe baza voturilor exprimate de spectatori unui film de scurtmetraj prezentat în cadrul secţiunii MOZAIC. 

 

 Situaţii neprevăzute

 

Toate filmele înscrise trebuie să respecte regulile enunţate mai sus. Festivalul anim’est îşi rezervă dreptul de a rezolva orice situaţii excepţionale.

 

 Jurisdicţie

Participarea la festival implică acceptarea regulilor enunţate mai sus. In cazul unor litigii, ele vor fi soluţionate în conformitate cu legislaţia română. Organizatorul festivalului anim’est, Asociaţia ESTENEST, îşi rezervă dreptul de a invoca forţa majoră aşa cum este ea definită în legislaţia română.

 

 Informaţii utile

 

Anim’est 2012,  festival-competiţie

Nu există taxă de înscriere.

Data festivalului: 5 -14 octombrie 2012

Date limită:

- formularul de înscriere, DVD-ul şi restul materialelor se primesc până la 15 iunie 2012

- peliculele selectate  si fisierele .mov H264 HD se primesc până la 15 septembrie 2012

sociaţia ESTENEST

Str. Drumul Taberei Nr. 92,

Bl. C7, Sc. F, Ap.235,

Sector 6, cod poştal: 061406

BUCUREŞTI

ROMANIA

www.animest.ro

Agentie de turism