Intră în cont / Inregistreaza-te

Festivalul International Al Teatrului De Animatie

2014-11-13 >> 2014-11-23, Romania, Bucuresti

Organizator / Initiator / Patronaj: Teatrul Tandarica
z.jpg.jpg

Se spune despre Ţăndărică că este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Probabil că aşa şi este. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în tot acest timp şi un portofoliu de titluri din literatura românească şi universală care nu mai au nevoie de nicio introducere (Pinocchio, Cenuşăreasa lui Purcărete, Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Păcală, Cei trei porcuşori, Lampa lui Alladin, Motanul Încălţat etc), Teatrul Ţăndărică urmăreşte, în acelaşi timp, cu încăpăţânare, să rămână viu, să alinieze teatrul de animaţie şi teatrul vizual de la noi la tendinţele mondiale.

Aşa se explică implicarea echipei în iniţiative care au rolul de a promova şi de a creşte calitatea teatrului românesc vizual şi de animaţie: programe pentru artişti debutanţi, proiectul Studio experimental (unde se joacă adaptări libere după opere clasice precum Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) şi deja consacratele festivaluri internaţionale - Festivalul de vară „Teatru, stradă şi copil”, respectiv Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie are trei secţiuni distincte: spectacole pentru copii şi public tânăr, spectacole pentru adulţi, respectiv un segment teoretic (conferinţe, lecturi, workshop-uri pentru profesioniştii din domeniul teatrului vizual şi de animaţie) şi găzduieşte anual aproximativ 8500 de spectatori.

Ediţia de anul acesta aliniază peste 50 de evenimente, trupe din 6 ţări invitate (Belgia, Franţa, Italia, Grecia, Croaţia, Findanda) şi 11 teatre şi proiecte independente româneşti (Iaşi, Ploieşti, Galati, Constanţa, Arad, Alba Iulia, Bucuresti). Programul pentru 13 - 23 noiembrie reprezintă o propunere ofertantă şi echilibrată de spectacole şi evenimente conexe (workshopuri, conferinţe, lecturi) adresate atât copiilor cât şi adulţilor, iubitorilor de teatru vizual în general şi profesioniştilor.

18:00

Agentie de turism