Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te
AE Agency

Festivalul International De Teatru Fest(in) Pe Bulevard

2014-10-11 >> 2014-10-18, Romania, Bucuresti
Loca╚Ťie: Teatrul Nottara
Organizator / Initiator / Patronaj: Teatrul Nottara
znott.jpg.jpg

Festivalul Interna┼úional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desf─â┼čura între 11 ┼či 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capital─â, prezint─â spectacole ale unor trupe din ┼úar─â ┼či din str─âin─âtate, în cele dou─â sec┼úiuni ale evenimentului: "Mici crize... ┼či electorale" ┼či "Bulevardul Comediei".

Astfel, în cele dou─â s─âli ale Teatrului Nottara - "Horia Lovinescu" ┼či "George Constantin" - se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ┼úar─â ┼či din str─âin─âtate, precum ┼či patru premiere ale Teatrului Nottara, dintre care dou─â intr─â în competi┼úie, a anun┼úat, miercuri, Marinela ┼óepu┼č, directoarea institu┼úiei, în cadrul unei conferin┼úe, care s-a desf─â┼čurat în incinta Teatrului.

Festivalul, ajuns la cea de-a doua edi┼úie, propune dou─â sec┼úiuni. Prima, cea competitiv─â, a fost denumit─â anul acesta "Mici crize... ┼či electorale" ┼či va con┼úine spectacole care au ca tem─â criza, un subiect de maxim─â actualitate - criza economic─â, social─â, politic─â, sexual─â sau de identitate, precum ┼či cea electoral─â, resim┼úit─â cu prec─âdere în acest an.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 11 octombrie, cu un eveniment stradal inedit, un "happening" prin care trecătorii vor fi invitaţi să devină spectatori.

A doua sec┼úiune, "Bulevardul Comediei", prezint─â spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum ┼či o premier─â a teatrului gazd─â. "Noul locatar", de Eugène Ionesco, spectacol regizat de Gábor Tompa, este un important eveniment teatral, au afirmat reprezentan┼úii Teatrului Nottara.

În cadrul sec┼úiunii competitive, care se va desf─â┼čura în sala "George Constantin", se vor juca, în fiecare sear─â, începând cu ora 21.00, spectacole din România, Bulgaria ┼či Cehia. Astfel, vor fi prezentate urm─âtoarele spectacole: "Scene din via┼úa insectelor", de Karel ─îapek (direc┼úia de scen─â: Victor Ioan Frunz─â), "Panic─â", de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, "Bob (Fasole)", de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Georgievski, "Brad de Cr─âciun la familia Ivanov", de Al. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán, "Poker Face", de Petr Kole─Źko, în regia Adelei Bi┼úic─â, "Maso (Carne)", de Viliam Klimá─Źek, în regia lui Jan Fric. Spectacolul "Rapsodie-n roz", dup─â "Oscar ┼či Tanti Roz", de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, va fi prezentat în afara competi┼úiei.

Pe "Bulevardul Comediei", sec┼úiune care se va desf─â┼čura în sala "Horia Lovinescu", vor putea fi v─âzute, de la ora 18.00, produc┼úii ale unor teatre din ┼úar─â ┼či din Bucure┼čti, printre care "Titanic vals", de Tudor Mu┼čatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), "Tartuffe sau Impostorul", de Molière, versiunea scenic─â ┼či direc┼úia de scen─â apar┼úinându-i lui Victor Ioan Frunz─â (Teatrul Metropolis), "Play Shakespeare", în regia lui Cristian Pepino (Teatrul ┼ó─ând─âric─â), precum ┼či "VICTOR'ia (opus 1)", un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatral─â Petits Bâtons Production).

În ultima sear─â a festivalului, pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache ┼či invita┼úii s─âi vor sus┼úine un spectacol - concert.

Pe toat─â durata manifest─ârii, Teatrul Nottara va g─âzdui ┼či alte evenimente conexe. Astfel, va continua proiectul "Spectacolul începe cu o lectur─â", ini┼úiat de regizorii Mihai Lungeanu ┼či Alexandru Mâzg─âreanu, la care vor participa studen┼úi ai Universit─â┼úii Na┼úionale de Art─â Teatral─â ┼či Cinematografic─â "Ion Luca Caragiale" din Bucure┼čti (UNATC), în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole - lectur─â, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii cu temele: "Critica de teatru", "Scenografia - între arte plastice ┼či teatru" ┼či "Regia de teatru". În acest sens, vor fi invita┼úi regizorii Victor Ioan Frunz─â, Gábor Tompa ┼či Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum ┼či Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor - Cristian Popescu ┼či al┼úi creatori, care au realizat mont─âri de succes la Teatrul Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colocvii ┼či la spectacolele-lectur─â vor fi libere.

Totodat─â, va exista un ziar al festivalului, realizat în colaborare cu UNATC ┼či Facultatea de Jurnalism ┼či ┼×tiin┼úele Comunic─ârii din cadrul Universit─â┼úii din Bucure┼čti. Acesta va avea trei edi┼úii ┼či va fi distribuit gratuit pe tot parcursul evenimentului.

O noutate în acest an va fi site-ul Festivalului, www.festinpebulevard.ro, unde se va realiza promovarea manifest─ârii. De asemenea, informa┼úii referitoare la evenimentul din Capital─â vor putea fi g─âsite pe pagina de Facebook a Teatrului, unde se vor organiza concursuri, iar participan┼úii vor putea câ┼čtiga invita┼úii la spectacolele din festival.

Pentru spectacolele Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achizi┼úionate, începând cu data de 25 august, de la Agen┼úia de bilete a Teatrului Nottara, dar ┼či de pe site-ul eventim.ro.

SanPlant