Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te

Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent

2014-09-29 >> 2014-10-05, Romania, Bucuresti

Organizator / Initiator / Patronaj: Un Proiect Al Asociatiei Teatrul.ro Cu Sprijinul ARCUB, Prin Programul Bucure┼čti 555 ┼či UNITER.
z.jpg.jpg

 

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2014 se va desf─â┼čura festivalul “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, Edi╚Ťia a Patra.

 

Pute╚Ťi vedea 17 spectacole neconven╚Ťionale din ╚Ťar─â ┼či din Republica Moldova, care folosesc un limbaj artistic inedit, ╚őn 9 spa╚Ťii bucure┼čtene.

 

Experimentul ┼či inova╚Ťia, ╚őndr─âzneala ┼či nonconformismul sunt cuvintele-cheie ale “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent. V─â a┼čteptam cu drag s─â vede╚Ťi cele mai curajoase spectacole de teatru produse ╚őn spa╚Ťiul independent din Rom╚ânia!

 

Juriul acestei edi┼úii este format din: Oana Bor┼č, critic de teatru, selec┼úioner unic al FEST-FDR Timi┼čoara, Adrian G─âzdaru, actor ┼či regizor, Directorul Teatrului Excelsior, Valentin Nicolau, dramaturg, directorul Editurii Nemira, Ana-Maria Onisei, jurnalist, PR-ul Festivalului Enescu, Anda Saltelechi, actrita, castigatoarea Premiului pentru interpretare feminin─â la edi┼úia anterioar─â a „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent.
În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru categoriile Cel mai bun spectacol, Cea mai bun─â regie, Cea mai bun─â interpretare masculin─â, Cea mai bun─â interpretare feminin─â, Dramaturgie, Scenografie, Originalitate, Debut.

 

Edi╚Ťia din acest an “Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent este organizat─â cu sprijinul ARCUB, prin Programul Bucure┼čti 555 ┼či UNITER.

Spectacole

INSIDEMTR_posterwebINSIDE

Luni, 29.09 2014, Ora 18.00 – 22.00, Muzeul ┼ó─âranului Rom╚ân

18.00 – 22.00, Muzeul ┼ó─âranului Rom╚ân: „Inside”, produs de PopUP Theatrics ╚Öi Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Na╚Ťional al T─âranului Român. INSIDE îi reune┼čte pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca ╚śtefan ┼či pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol ┼či Ana M─ârgineanu.

 

 

afispescarusul onlinePESCăŹRU┼×UL. ULTIMUL ACT

de A.P. Cehov

Luni, 29.09. 2014, Ora 19.00, Muzeul Ţăranului Romȃn

Distribu╚Ťia: Ioana Marchidan ┼či Istvan Teglas
Regia: Carmen Lidia Vidu
Muzica live: Ovidiu Chihaia
Soprana: C─ât─âlina Antal

19.00, Muzeul ┼ó─âranului Rom╚ân, Studioul „Horia Bernea”: „Pesc─âru┼čul. Ultimul act”, dup─â Cehov, regia Carmen Lidia Vidu

“Pesc─âru╚Öul. Ultimul act” este un spectacol vizual în care pesc─âru╚Öi se plimb─â mereu pe scen─â ╚Öi, într-o stare de nerv ╚Öi abandon, ne las─â s─â vedem frânturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitar─â, masc─â, scen─â… Textul spectacolului are la baz─â al patrulea act al piesei “Pesc─âru╚Öul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate ╚Öi iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaz─â un spectacol de teatru-concert, o combina╚Ťie de muzic─â de oper─â, muzic─â post-rock, dans contemporan, teatru. Toate într-o or─â de emo╚Ťie, de iubire, de poveste.

Produs de Asociaţia On Stage

malaiesincalcaiesM─éL─éIE┼× ╚ŐN C─éLC─éIE┼×

dup─â Ion Creang─â

Luni, 29.09.2014, Ora 21.15, Teatrul de Art─â

Distribu╚Ťie: Loredana Co┼čovanu( cea mai buna tanara actrita la Gala Hop 2012), Ada Lupu( c╚â┼čtig─âtoarea Marelui Premiu “╚śtefan Iordache” la Gala HOP – Gala Tân─ârului Actor 2014 ), Ioana Corban, Daniel Chiril─â, George Coco┼č, Alex Iura┼čcu, Tiberiu Enache
Coregrafie: Beatrice Volbea

21.15, Teatrul de Art─â: “M─âl─âie┼č în c─âlc─âie┼č” (Ia┼či), dup─â Ion Creang─â, o produc┼úie Frilens─âr, regie colectiv─â, Ia┼či.
“M─âl─âie┼č în c─âlc─âie┼č” este un spectacol alternativ pe teme tradi┼úionale, creat de trupa Frilens─âr, din Ia┼či. “M─âl─âie┼č în c─âlc─âie┼č” este o joac─â de copii mari pe un scenariu din “Capra cu trei iezi”, o joac─â plin─â de umor ┼či de voie bun─â.
Ve╚Ťi putea vedea o comedie cu accente tragice, care transform─â binecunoscuta poveste ╚őntr-un love story ┼či care anuleaz─â grani╚Ťa dintre actori ┼či public, un spectacol alternativ care exploateaz─â motive folclorice.

Afis Habemus bebeHABEMUS BEBE

Mar╚Ťi, 30 septembrie, Ora 19.00, Teatrul Apropo (Club La Scena)

Text: Elena Vl─âd─âreanu
Distribu╚Ťia: Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Mi┼čosniky
Guest star: Eva B─âlan
Voci: Maria Balaba┼č, Elena Vl─âd─âreanu, M─âd─âlina Du┼úescu, Sanda Watt
Afi┼če, stencil: Andrei Gamar┼ú
Regia: Robert B─âlan

Un performance despre experien┼úa maternit─â┼úii, despre condi┼úia femeii-artist, despre confuzie ┼či crize, despre identitate ┼či panic─â, despre limite, corp ┼či… nutri┼úie. Un spectacol scris de o mam─â ┼či interpretat de trei actri┼úe care sunt, la rîndul lor, mame.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMEDIO MONTE           

Mar╚Ťi, 30.09.2014, Ora 20.00 ╚Öi Ora 22.00, Muzeul Na┼úional de Art─â Contemporan─â

Distribu╚Ťia: Florin Vidamski ┼či Richard Balint

20.00 si 22.00, Muzeul Na┼úional de Art─â Contemporan─â: „Medio Monte” (Baia Mare), regie Mihaela Panainte, scenografie Helmut Stürmer

MEDIO MONTE este un performance ╚őn regia Mihaelei Panainte, scenografia Helmut Stürmer, produs de Teatrul “Sala Mic─â” din Baia Mare, pornind de la textul scriitorului Marian Ilea ┼či manifestto-ului lui Mircea Bochi┼č.
Limbajul performance-ului aminte┼čte de Teatrul No, prin structura exact─â a partiturii de joc, care dezvolt─â formule ritmice de mi┼čcare ┼či expresie corporal─â, folosind ca impuls sonor muzicalitatea textului, mixat de DJ-ul Adrian Electroclown.

Produs de Teatrul Sala Mica, Baia Mare

 

OCCUPY FUTURE_afis 19.09OCCUPY FUTURE (PREMIERăŹ) 

Miercuri, 01.10.2014, Ora 19.00, Teatrul Mignon

Distribu╚Ťia: Cristina Dr─âghici, Sorina Stef─ânescu, Ionu┼ú Oprea, Vlad Udrescu, George Albert Costea
Text și regie: Catinca Drăgănescu

19.00, Teatrul Mignon: „Occupy future”, text ┼či regie Catinca Dr─âg─ânescu, premier─â
Un voluntar str─âin, o pensionar─â, un adolescent anarhist, o ONG-ist─â de meserie ┼či un corporatist dornic de succes formeaz─â o echip─â ce are ca sarcin─â realizarea unui spot de promovare a voluntariatului în România. Prima parte a spectacolului reprezint─â experien┼úele lor. A doua partea constituie un debate live, modelat de alegerile spectatorilor, pe tema spiritului civic la români.

 

TradareTR─éDARE

Miercuri, 01.10.2014, Ora 21.00, Unteatru

Distribu┼úie: Sabrina Ia┼čchevici, Ionut Vi┼čan, Silviu Debu

21.00, Unteatru: „Tr─âdare” de Harold Pinter, regie S╚ânziana Stoican

A tr─âda = A în╚Öela în mod voit ╚Öi perfid încrederea cuiva, s─âvâr╚Öind acte care îi sunt potrivnice . A fi neloial fa╚Ť─â de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduit─â, a dovedi inconsecven╚Ť─â fa╚Ť─â de o ac╚Ťiune, de o idee etc. A comite o infidelitate în dragoste sau în c─âsnicie; a în╚Öela.

 

 

LamentariLAMENT─éRI de Krsystof Bizio,

Joi, 2.10.2014, Ora 19.00, Teatrul Mignon

Regia: Lumini╚Ťa ╚Üîcu
Distribu╚Ťia: Snejana Puic─â

19.00, Teatrul Mignon: „Lament─âri” de Krsystof Bizio, regie Lumini╚Ťa ╚Üîcu

Trei femei contemporane, bunica, mama ┼či fiica, î┼či relateaz─â povestea. Monologurile celor trei femei nu se intersecteaz─â. Fiecare r─âmâne în singur─âtatea sa, cu problemele sale. Actri┼úei Snejana Puic─â i-a reu┼čit s─â se tripleze, strecurându-se din pielea uneia în a alteia, înf─â┼úi┼čând distinct ┼či conving─âtor drama celor trei pove┼čti.

 

POSTER Identity Check Blank 1IDENTITY CHECK

Joi, 2.10.2014, Ora 21.00, Cinema Studio

Regie: Florin Caracala
Distribu╚Ťia: Andreea Sp─âtaru, Doru Ioan C─âlin, Drago┼č Maftei, Arun Cotic, Ionu┼ú Ungureanu, Andrei Petrariu

21.00, Sala ARCUB: „Identity Check”, Regie: Florin Caracala

Cum vom fi noi când expansiunea tehnologiei informa┼úiei ne va dizolva identitatea uman─â ┼či o va înlocui cu o non-identitate informa┼úional─â? Cine vom fi când vom deveni “informa┼úi”, f─âr─â a mai fi forma┼úi? “Identity Check” folose┼čte tehnici de videoproiec╚Ťie ┼či de videomapping pentru a vorbi despre o lume tot mai probabil─â, o societate transformat─â prin hipertehnologizare

Produs de Compania FaPT

 

poeziaPOEZIA VISULUI

Vineri, 03.10.2014, Ora 19.00, Unteatru

„Poezia visului”
un spectacol de: Miriam Raducanu
scenografia:  Vladimir Turturic─â
Distribu╚Ťia:Lari Giorgescu

19.00, UNTEATRU : „Poezia visului”, un spectacol de Miriam Raducanu

“Poezia, cand e bogat─â ╚őn semnifica╚Ťii ┼či culori autentice …poate da con╚Ťinut unui spectacol teatral cu tot ceea ce ╚őnseamn─â acest gen artistic.
Am ales din Emil Botta c╚âteva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini ┼či ╚őnt╚âmpl─âri ╚őnc─ârcate de sensuri ┼či sugestii. Rezultatul: spectacolul de fa╚Ť─â. “ (Miriam Raducanu)

Produs de UNTEATRU

Afi╚Ö ╚śVBF╚śI VENI B─éRBATUL LA FEMEIE

Vineri, 03.10.2014, Ora 21.15, Teatrul de Art─â

Autor: Semion Zlotnikov
Distribu╚Ťia: Mihaela S╚őrbu ╚Öi Lucian Pavel
Regia: Bogdan Bude╚Ö

21.15, Teatrul de artăÄ: „╚śi veni b─ârbatul la femeie” de Semion Zlotnikov, Regia: Bogdan Bude╚Ö

Dina ╚Öi Victor sunt trecu╚Ťi de patruzeci de ani, divor╚Ťa╚Ťi, ╚Öi fiecare are câte un copil dintr-o fost─â c─âs─âtorie. “Trecu╚Ťi de patruzeci de ani” nu e o vârst─â la care via╚Ťa ia sfâr╚Öit. A╚Öa c─â prietenii lor comuni, Jora ╚Öi Judith, încearc─â s─â le vin─â în ajutor stabilindu-le o întâlnire. O comedie acidulat─â, o fars─â plin─â de replici str─âlucitoare, o privire amuzat─â asupra unui cuplu care vrea s─â o ia de la cap─ât.

O coproduc╚Ťie 2014 Teatrul de Art─â Bucure╚Öti ╚Öi Teatrul f─âr─â frontiere.

 

afis-fisuraFISURA

Samb─ât─â, 04.10.2104, Ora 18.30, Godot Cafe Teatru

Regia: Victor Ol─âhu╚Ť
Distribu╚Ťia: Corina Moise, Florentina N─âstase, Ioana Chiriac, Johnny B─âdeli╚Ť─â / Leonard Viziteu

18.30, GODOT CAFE TEATRU: „Fisura”, Regia: Victor Ol─âhu╚Ť

,Pentru Michi ┼či Ani, c─âmara este centrul universului, dar când fisura amenin╚Ť─â s─â distrug─â echilibrul vie╚Ťii lor, cei doi trebuie s─â ia toate m─âsurile pentru a o opri. Marina, asistent─â, se afl─â în c─âutarea norocului, care apare în persoana lui Gogu, agent de poli╚Ťie.

Produs de GODOT CAFE TEATRU

 

afis retox interzisRETOX

Samb─ât─â, 04.10.2014, Ora 20.30, Unteatru

RETOX Romania este tara occidental xeroxat─â  de Eugen Jebeleanu
Distribu╚Ťia: Emilia Dobrin, Conrad Mericoffer, Camelia Pintilie, Pompilius Onofrei ┼či Yann Verburgh

20.30, UNTEATRU: „RETOX Romania este tara occidental xeroxat─â” de Eugen Jebeleanu

”Afar─â plou─â/ ┼či spal─â/ ce bine c─â ne spal─â un pic/ casele/ pomii/ str─âzile/ animalele/ masinile/ ┼či mai ales oamenii/ ce bine c─â plou─â din c╚ând ╚őn c╚ând/ m─âcar a┼ča se pot iubi lini┼čti╚Ťi si pe┼čtii guppy de acvariu/ C╚âte minute dureaz─â o via╚Ť─â ?”

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

CarpathianGardenCARPATHIAN GARDEN

Samb─ât─â, 04.10.2014, Ora 20.00, Godot Cafe Teatru

Text si regie: Radu Iacoban
Distribu╚Ťia:Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor

20.00, GODOT CAFE TEATRU: „Carpathian Garden”, Text si regie: Radu Iacoban

Jungla urban─â rom╚âneasc─â e un izvor nesecat de inspira╚Ťie pentru acest happening teatral prezentat de Radu Iacoban ┼či Tudor Istodor ╚őntr-un spectacol sut─â la sut─â rom╚ânesc. Meniu complet de specii urbane ┼či realitate imediat─â – preo╚Ťi, prezentatori de ┼čtiri, politicieni, moguli de pres─â, parcagii – servit ╚őn cafeneaua teatral─â din Centru Vechi spre delectarea ┼či amuzamentul publicului.

Produs de GODOT CAFE TEATRU

 

9 din 109 din 10

Duminic─â, 05.10.2014, Ora 17.00, Teatrul Apropo (Club La Scena)

Regia: Leta Popescu, Dramaturgie: Ana Cucu Popescu
Distribu╚Ťia: Oana Hodade, Doru Talo╚Ö, Oana Mardare, Voce: Bianca Pintea

17.00, Teatrul Apropo (Club La Scena): „9 din 10”, regia Leta Popescu

Acid ┼či ironic, „9 din 10” este o critic─â a industriei c─âr╚Ťilor motiva╚Ťionale ┼či o celebrare a autenticit─â┼úii din spatele normelor propuse de acestea. Spectacolul confrunt─â publicul cu realitatea aflat─â la limita dintre „how to be…” ┼či „be yourself!”. De un comic savuros, poate chiar grotesc „9 din 10” pune pe mas─â o tem─â puternic─â ce trece pe lâng─â noi f─âr─â s─â ne d─âm seama. Hai s─â vezi!

 Produs de Asocia┼úia Reciproca, Cluj-Napoca

 

iubitafizicaIUBITAFIZICA

Duminic─â, 05.10.2104, ORA 18.30,  Godot Cafe Teatru

Regia: Cristina Andreea Ion
Distribu╚Ťia: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, George Sfîr─âial─â

18.30, GODOT CAFE TEATRU: „Iubitafizica”, Regia: Cristina Andreea Ion

P─â╚Öe╚Öte în laboratorul de iubitafizic─â, locul în care iubitafizicienii fac experimente cu ╚Ötiin╚Ťa iubirilor imaginare. “Adev─ârul care conteaz─â pentru iubitafizic─â este cel inventat, adev─ârul închipuit, adev─ârul visat, adev─ârul din flori.” ( Iulian T─ânase)
Un spectacol complex, cu ╚Öapte p─âpu╚Öi în m─ârime natural─â, patru tipuri de mânuire, bazat pe cartea cu acela╚Öi titlu scris─â de Iulian T─ânase.

 

cockosi0COCKO┼×I

Duminic─â, 05.10.2014, Ora 20.00, Teatrul Act

De: Mike Bartlett
Regie: Horia Suru
Distribu╚Ťia:
Rare┼č Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Neme┼č ┼či Ionel Mih─âilescu

20.00, Teatrul Act: „COCKO┼×I” de Mike Bartlett, Regie: Horia Suru

Un spectacol despre comunitatea gay? Dimpotriv─â, despre rela╚Ťiile umane. Se iubesc de ╚Öapte ani. Locuiesc împreun─â. Când, la un moment dat, între cei doi b─ârba╚Ťi intervine o femeie. Ea lupt─â s─â-l câ╚Ötige pe John. El lupt─â s─â-l p─âstreze pe John..În momentul în care o hot─ârâre începe s─â prind─â contur ╚Öi noi respir─âm u╚Öura╚Ťi c─â John tocmai a ales, intervine elementul surpriz─â. (Cristina Rusiecki)

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

 

E-mail: contact@teatrul.ro Numar de telefon: 0754072548 Rezervari: www.eventim.ro De asemenea, pentru rezervari va puteti adresa spatiilor de joc unde se desfasoara spectacolele pe care doriti sa le vedeti.

Club La Scena
Adresa: Calea Calarasi nr. 55, sector 3, Bucuresti
Rezervari :
Telefon: 0727.795.380
teatru@lascena.ro
Web: http://lascena.ro/contact/

Teatrul Act
Adresa: Calea Victoriei 126, Etaj II, Sector 1, București
Rezervari:
Telefon: 0723.10.31.03 / 021 310.31.03
info@teatrulact.ro
Web: http://www.teatrulact.ro/index.php/contact/

Godot Café
Adresa: Strada Bl─ânari 14, Bucure╚Öti
Telefon:021 316 1682
Web: http://www.godotcafeteatru.ro/contact.html

Unteatru
Adresa: Str. Ilfov nr. 1, Sector 5, București.
Rezervari: unteatru@gmail.com
sau sms la numarul 0721268516 (nume,data,spectacol, numar de locuri)
Web: http://unteatru.ro/contact/

Teatrul de Arta
Adresa: Str. Sfântul ╚śtefan nr.21, Sector 2, Bucure┼čti
Rezerv─âri: http://bfringe.ro/wp-admin/post.php?post=40&action=edit0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.r
Web: http://www.teatruldearta.ro/

Muzeul Taranului Roman
Adresa: Strada Monetăriei 3, Sector 1, București
Web: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/contact.html

ARCUB
Adresa: Str. Bati┼čte nr. 14, Bucure┼čti, Sector 2
Rezervari: 021.319.26.91
Web: http://www.arcub.ro/contact.php

Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul Casei Poporului

Teatrul Mignon
Rezervari:
0040726243907 /0040742242173 / 0040722737903

LUNI, 29 SEPTEMBRIE    
ORA 18.00 – 22.00 M.╚Ü.R. INSIDE M╚ÜR
ORA 19.00 M.╚Ü.R, Sala Horia Bernea PESC─éRU╚śUL. ULTIMUL ACT
ORA 21.15 TEATRUL DE ART─é M─éL─éIE╚ś ÎN C─éLC─éIE╚ś (IA╚śI)
MAR╚ÜI, 30 SEPTEMBRIE    
ORA 19.00 TEATRUL APROPO (LA SCENA) HABEMUS BEBE
ORA 20.00 și 22.00 M.N.A.C. MEDIO MONTE(BAIA MARE)
MIERCURI, 01 OCTOMBRIE    
ORA 19.00 TEATRUL MIGNON OCCUPY FUTURE (PREMIER─é)
ORA 21.00 UNTEATRU TR─éDARE
JOI, 02 OCTOMBRIE    
ORA 19.00 TEATRUL MIGNON LAMENT─éRI (CHI╚śIN─éU)
ORA 21.00 ARCUB IDENTITY CHECK (IA╚śI)
VINERI, 03 OCTOMBRIE    
ORA 17.00 TEATRUL APROPO (LA SCENA) INDUSTRIA S (SPECTACOL-LECTUR─é)
ORA 19.00 UNTEATRU POEZIA VISULUI
ORA 21.15 TEATRUL DE ART─é ╚śI VENI B─éRBATUL LA FEMEIE
SÂMB─éT─é, 04 OCTOMBRIE    
ORA 18.30 GODOT CAFE TEATRU FISURA
ORA 20.30 UNTEATRU RETOX
ORA 22.00 GODOT CAFE TEATRU CARPATHIAN GARDEN
DUMINIC─é, 05 OCTOMBRIE    
ORA 17.00 TEATRUL APROPO (LA SCENA) 9 DIN 10 (CLUJ)
ORA 18.30 GODOT CAFE TEATRU IUBITAFIZICA
ORA 20.00 TEATRUL ACT COCKO╚śI
Agentie de turism