Intră în cont / Inregistreaza-te

Competiţia Mondială De Balet, Open România 2014

2014-03-20 >> 2014-03-23, Romania, Sibiu
Locație: Teatrul De Balet Sibiu şi Casa De Cultură A Municipiului Sibiu
Organizator / Initiator / Patronaj: Teatrul De Balet Sibiu şi Casa De Cultură A Municipiului Sibiu
ss.jpg.jpg

Teatrul de Balet Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu organizează în perioada 20 – 23 martie 2014 Competiţia Mondială de Balet, Open România 2014. Concursul, ajuns anul acesta la ediţia a şaptea, este afiliat celei mai mari competiţii de dans din lume World Ballet Competition USA, etapa de la Sibiu reprezentând semifinala competiţiei din Statele Unite. Ediţia din acest an a evenimentului aduce la Sibiu nu mai puţin de şaptezeci de dansatori din Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA şi România. Atât cele trei zile de concurs (20 – 22 martie 2014), cât şi Gala extraordinară de Balet ce va marca finele competiţiei (23 martie 2014) vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, cu începere de la ora 19:00.


 

„Creşterea cu aproape 65% a numărului de dansatori din toată lumea care vor veni anul acesta la Sibiu, confirmă importanţa competiţiei la nivel mondial şi totodată calitatea şi corectitudinea semifinalei de la Sibiu a concursului. Ne bucurăm să avem un juriu format numai din profesionişti ai scenei dansului şi suntem încântaţi să avem invitaţi în acest an, în cadrul Galei extraordinare de Balet ce va marca finalul competiţiei, balerini foarte apreciaţi din mari teatre de balet din Europa şi Statele Unite.” Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu.

 

Duminică 23 martie 2014, în cadrul unei gale extraordinare de balet va avea loc ceremonia de decernare a premiilor şi anunţarea marelui câştigător al concursului. În cadrul Galei de Balet de duminică 23 martie 2014 vor dansa balerini ai unora dintre cele mai cunoscute teatre de balet din Europa şi din SUA: Adiarys Almeida (Cuba) – Teatrul de Balet Boston, Joseph Michael Gatti (SUA) – Teatrul de Balet Boston, Katherina Markowskaja (Ucraina) – Baletul de Stat Bavaria, Dinu Tamazlakaru (Republica Moldova) – Baletul de Stat Berlin, Bianca Fota (România) – Opera Naţională Bucureşti, David Trzensimiech (Polonia) – Baletul Naţional Român.

 

Accesul publicului în sală atât pentru cele trei zile de concurs, 20 – 22 martie 2014, cât şi pentru spectacolul „Gală de Balet” ce va avea loc duminică 23 martie 2014, de la ora 19:00, se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii având 50% reducere. Biletele pot fi cumpărate din secretariatul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Parcul Tineretului, nr. 1, fostul Teatru de Vară.

 

Agentie de turism