Intră în cont / Inregistreaza-te
AE Agency

Lansare Spațiu Cultural REACTOR De Creație și Experiment

2014-03-23, Romania, Cluj - Napoca
Locație: Reaqctor
Organizator / Initiator / Patronaj: REACTOR
abrrrrrrrrrrrrrrrrrr.jpg.jpg

Vom inaugura spațiul printr-un eveniment inedit și ambițios: un maraton al artei de 24 de ore, în cadrul căruia se vor prezenta numeroase acte artistice a câte 15 minute fiecare. Vom  mobiliza astfel mai bine de 80 de artiști clujeni din toate domeniile sub deviza „Caută o reacție!”. Intrarea va fi liberă, deoarece obiectivul acestui eveniment este de a face vizibil potențialul artiștilor clujeni și de a oferi o monstră din ceea ce ne dorim să facem în REACTOR.

Arta independentă are adesea nevoie de o casă. Teatru, dans, muzică, artă plastică, performance, toate se hrănesc din om și societate, pentru ca mai apoi să întoarcă acest favor. Emoția, corporalitatea, imaginea, fantasticul, jocul devin act artistic atunci când întâlnesc echilibrul scenic. REACTOR întâmpină această nevoie de a concretiza potențialul creator şi oferă un spațiu în care toate acestea să-și găsească împlinirea. Spectatorul e invitat să se implice, să aleagă, să susțină sau să desființeze.

REACTOR este un spațiu în mișcare în centrul unui oraș dinamic, un oraș care își propune să crească prin tineri, prin ceea ce au ei de oferit. Clujul are ocazia să susţină un loc care să îl ajute la propria dezvoltare, un loc în continuă căutare de imaginar constructiv, de educare și de formare prin artă.

Azi, artistul e dator să se îngrijească și de canalul prin care creația lui ajunge la spectator , să ofere spațiul de întâlnire. Azi, REACTOR își propune să anuleze peiorativul din independența artei independente. Azi e momentul în care aceasta se integrează, se conectează și devine dependentă de om, de implicarea lui activă, de comunicare, de multiculturalitate.

 

Programul lansării mai cuprinde o conferință publică cu tema Pasul spre mișcarea artistică independentă, un spectacol de teatru-sport al trupei JustPushPlay și un concert Ada Milea.           

Despre noi

Echipa REACTOR este formată din Doru Taloș și Oana Mardare - actori cu experiență în teatrul instituționalizat și familiarizați cu peisajul cultural din țară și din străinătate, Raluca Mara - actriță, cu experiența activă a patru stagiuni în teatrele de stat, cât și în regim independent, prin crearea și managementul proiectelor personale; Cristian Ban – regizor și coordonator al proiectului ReactorSocial, cu numeroase spectacole montate în România și în străinătate, Delia Gavlițchi – regizor și coordonator al proiectului ReactorMini, Daniel Peslari – cu o importantă experiență în domeniul coordonării, administrării și organizării de acțiuni social-culturale, dar și numeroși voluntari și colaboratori.

Str. Petofi Sandor, nr 4

SanPlant