Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te

Teatrul National De Opera Si Balet

Romania - Constanta

  1. Dirijor

   M─éD─éLIN VOICU

   Solist

   SEBASTIAN TEGZE┼×IU

   Beethoven – Uvertura „Egmont”

   Mozart – Concertul nr.5 pentru vioara si orchestra

    in La major, KV 219

   Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr.4 in La major

   Op.90, „Italiana”

 1. APR2Dum2017

  1. ELIXIRUL DRAGOSTEI G. Donizetti @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 21:15A Categorie: OPERA

   Soli┼čti:

   LAURA EFTIMIE, DORU IFTENE

   DANIEL POP Bucure┼čti, MARIUS EFTIMIE

   MIHAELA IONESCU

   Conducerea muzical─â

   SEBASTIAN PASCALE

    

    

    

   DANIEL POP   Bariton

   Licen┼úiat al Universit─â┼úii Na┼úionale de Muzic─â – Bucure┼čti, baritonul Daniel Pop a urmat cursuri de perfec┼úionare sub îndrumarea mae┼čtrilor Ionel Pantea ┼či Cristian Badea.

   Este laureat al Concursurilor Na┼úionale de Interpretare Vocal─â: „Miniatura romantic─â” – Gala┼úi (2008), „Victor Giuleanu” – Bucure┼čti (2010), „Salicedoro” – Italia (2010), „Magda Olivero” – Milano (2010), „Marcello Giordani” – Catania, s.a.

   A debutat pe scena Operei Na┼úionale din Bucure┼čti în 2012 ob┼úinând în 2013 „Le Grand Prix a l’Opera” organizat de prestigioasa institu┼úie bucure┼čtean─â.

   Daniel Pop este o prezen┼ú─â activ─â în via┼úa muzical─â a scenei române┼čti atât în spectacole de oper─â cât ┼či în recitaluri lirice ┼či concerte vocal-simfonice.

 2. APR4mar2017

  1. The Spirit of India – Spectacol extraordinar de dans clasic @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 21:00» Categorie: BALET

    

   Spectacolul “THE SPIRIT OF INDIA” reflect─â filosofia unei civiliza╚Ťii milenare ce a s─ârb─âtorit via╚Ťa în formele ei sublime ╚Öi trec─âtoare, c─âutând totodat─â în╚Ťelepciunea ╚Öi fericirea peren─â. Dansul indian, la fel ca toate domeniile artistice, nu se adreseaz─â doar divertismentului ╚Öi pl─âcerii sim╚Ťurilor; dincolo de frumuse╚Ťea costumelor ╚Öi a podoabelor ce încânt─â ochii, spectatorul va descoperi emo╚Ťii universale, încântare pentru minte ╚Öi suflet.

   Dac─â ne-am întreba sub ce bolt─â cereasc─â din lume a reflectat mintea uman─â cel mai profund asupra marilor dileme ale vie╚Ťii ╚Öi a g─âsit solu╚Ťii la ele, ar trebui s─â ar─ât─âm înspre India. Potrivit scriitorului american Mark Twain: “India este leag─ânul rasei umane, locul de început al speciei umane, mama istoriei, bunica legendei ╚Öi str─âbunica tradi╚Ťiei.”

   Odissi, unul din cele opt stiluri de dans clasic, î╚Öi are originea pe coasta de est a Indiei. Bazându-se pe o tehnic─â elaborat─â, ce îmbin─â rigoarea matematic─â ╚Öi spontaneitatea expresiv─â, repertoriul s─âu este format din dou─â aspecte. Abhinaya este dansul în care artistul, precum un actor, comunic─â o poveste prin intermediul expresiilor faciale ╚Öi mudrelor (gesturi simbolice ale mâinilor). Nritta, pe de alt─â parte, este dansul în form─â pur─â, abstract─â, prin care artistul “înflore╚Öte” o compozi╚Ťie muzical─â înspre un crescendo captivant. Aten╚Ťia privitorului observ─â implicarea întregului corp în actul artistic: b─ât─âile ritmice ale picioarelor, unduirile gra╚Ťioase ale trunchiului, gesturile mâinilor, mi╚Öc─ârile ochilor ╚Öi ale capului.

   ARTI╚śTII
   Meera Das este una din cele mai distinse dansatoare de Odissi din India, recunoscut─â pentru gra╚Ťie ╚Öi creativitate. S-a format în stilul acrobatic al dansului sub îndrumarea maestrului Gangadhar Nayak iar apoi s-a perfec╚Ťionat în arta expresivit─â╚Ťii al─âturi de marele maestru Kelucharan Mohapatra, recunoscut pentru reînvierea acestei forme de dans.

   Realizări și onoruri:
   Fondator și director Gunjan Dance Academy, Cuttack, Odisha;
   Artist de top al canalului de televiziune Door Darshan, dedicat artei și culturii
   Premiul Padmashree Sanjukta Panigrahi
   8 premii Mahari Samman pentru contribu╚Ťia la dansul Odissi

   În calitate de fondator ╚Öi director al Academiei de Dans Gunjan, Meera Das s-a dedicat în ultimii 20 de ani pred─ârii acestei forme de dans. Fondat─â în anul 1995, institu╚Ťia are ca misiune promovarea artei clasice a dansului Odissi în rândul genera╚Ťiei tinere. Studen╚Ťii academiei au participat la numeroase festivaluri ╚Öi manifest─âri culturale la nivel na╚Ťional ╚Öi interna╚Ťional în SUA, Marea Britanie, Malaezia, Elve╚Ťia, Singapore, Grecia, Oman, Ungaria, Germania, Fran╚Ťa, Luxemburg, Cehia, Italia, Spania, Germania, Coreea, Indonezia, ╚Ö.a

   DETALII EVENIMENT
   Mar╚Ťi, 4 aprilie, ora 19:00
   Teatrul Na╚Ťional de Oper─â ╚Öi Balet Oleg Danovski

   BILETE
   25 lei / 35 lei

   Biletele se pot cump─âra online pe www.eventbook.ro.

   Evenimentul face parte dintr-un turneu organizat în perioada 27 martie – 10 aprilie 2017 de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) în colaborare cu Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” ╚Öi Ambasada Indiei la Bucure╚Öti. Spectacolele ╚Öi cursurile vor fi sus╚Ťinute de c─âtre 6 arti╚Öti ai Academiei Gunjan la Bucure╚Öti, Bra╚Öov, Cluj-Napoca ╚Öi Constan╚Ťa.

   CONTACT
   0731 659 165
   contact@namasteindia.ro

 3. APR5mie2017

  1. SEAR─é LIRIC─é @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 20:15 Categorie: SEARA LIRICA

   Soli┼čti 

   ELENA ROTARI, STELA SÎRBU

   LUCIA MIHALACHE, IONELA DUMA

   SILVIA SIMIONESCU, R─éZVAN S─éRARU

   La pian

   NATALIA GRIBINIC

 4. APR6joi2017

  1. Concert Alexandra U┼čurelu ”Am s─â fiu eu casa ta” @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"20:00 – 21:30 Categorie: CONCERT

   Alexandra U╚Öurelu aduce concertul ”Am s─â fiu eu casa ta la Constan╚Ťa

   Alexandra U╚Öurelu va sus╚Ťine pentru prima oar─â la Costan╚Ťa, la Teatrul Na╚Ťional de Oper─â ╚Öi Balet ”Oleg Danovski” un concert cu band ╚Öi orchestr─â de camer─â.

   Spectacolul va avea loc pe 6 aprilie, de la ora 20 ╚Öi face parte din turneul “Am s─â fiu eu casa ta“, pe care Alexandra U╚Öurelu l-a deschis la final de ianuarie prin dublul concert simfonic sus╚Ťinut cu ”casa închis─â” în Sala Mare a Teatrului Na╚Ťional din Bucure╚Öti.

   La Constan╚Ťa, Alexandra U┼čurelu va prezenta al─âturi de band-ul s─âu ╚Öi de o orchestr─â de camer─â mai multe cântece de pe al doilea album, ce urmeaz─â a fi lansat în toamna lui 2017, dar ╚Öi melodii cunoscute de iubitorii muzicii sale, de pe albumul de debut, ”La cap─âtul lumii”.

   Alexandra U╚Öurelu, tân─âra artist─â indie care a readus în ultimii ani bunul sim╚Ť pe scenele de concert din România prin muzica sa curat─â ╚Öi produc╚Ťiile surprinz─âtoare, f─âr─â artificii sau ac╚Ťiuni agresive de promovare, a reu╚Öit ceva ce poate p─ârea, în România acestor ani, doar o firav─â ╚Öi fantomatic─â speran╚Ť─â: s─â câ╚Ötige simpatia unui public cu gusturi fine, ce prefer─â s─â-╚Öi aleag─â singur muzica pe care o ascult─â ╚Öi s─â-╚Öi urmeze arti╚Ötii favori╚Ťi în s─âlile de spectacol. Albumul s─âu de debut, ”La cap─âtul lumii”, a fost de trei ori nominalizat, la numai 3 luni de la lansare, la Gala Premiilor Muzicale Radio România la categoriile „Cel mai bun debut”, „Cel mai bun duet” ┼či „Cel mai bun album”.

   În iarna anului 2016, Alexandra U╚Öurelu a cucerit publicul din Bucure╚Öti cu spectacolul simfonic ”Pur”, desf─â╚Öurat cu casa închis─â în Sala Mare a TNB, pe care criticii muzicali l-au descris ca ”Un concert ca o îmbr─â┼úi┼čare. Un spectacol deplin. Un spectacol-concept rafinat ┼či rotund”.

   Disponibil acum în format DVD&blu-ray, concertul ”Pur” a impus noi standarde în produc╚Ťia de spectacole ale arti╚Ötilor independen╚Ťi.

    

    

 5. APR8sâm2017

  1. BAL MASCAT G. Verdi @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 22:15 Categorie: OPERA

    

   Soli┼čti 

   AKIKO HAYAKAWA Japonia, R─éZVAN S─éRARU

   IORDACHE BASALIC Bucure┼čti

   VERONICA GRANATIERO Italia

   ALINA DRAGNEA Bucure┼čti, LAUREN┼óIU SEVERIN

   CONSTANTIN ACSINTE, MARIUS EFTIMIE

   ANDREI B─éICAN

   Conducerea muzical─â

   KOICHI INOUE Japonia

    

   AKIKO HAYAKAWA   Sopran─â

      A absolvit Academia de Muzic─â Kunitachi ┼či este laureat─â cu Premiul I la Concursul « Japan Soloist Competition ».

   Începând cu anul 2002, a interpretat numeroase roluri : Norma, Violetta (Traviata), Tosca, Neda (Paiate), Butterfly, Turandot, Desdemona (Otello), Aida, s.a. pe scene din Japonia, dar ┼či pe cele din România ┼či alte ┼ú─âri europene.

   În prezent face parte din colectivul permanent al Operei din Yokohama.

    

   BASALIC IORDACHE Bariton

   A absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Bucure┼čti ┼či a urmat cursuri particulare de canto cu renumi┼úii mae┼čtri Corneliu F─ân─â┼úeanu ┼či Vasile Martinoiu.

   Începând cu anul 1995 este solist al Operei Na┼úionale din Bucure┼čti pe scena c─âreia a interpretat numeroase roluri principale al─âturi de mari arti┼čti ai lumii : mezzosoprana Agnes Baltsa ┼či tenorul Mario Malagnini în Carmen, soprana Elena Mosuc ┼či tenorul Igor Borko în Lucia di Lammermoor, Albert Rinaldi în Falstaff, Daniel Magdal în Trubadurul, Luis Lima, Vasile Martinoiu, Zarui Vardanian, Mariana Colpos, Mihaela Stanciu, Corneliu Murgu ┼č.a.

   Colaboreaza permanent cu toate operele din ┼úar─â ┼či a realizat turnee artistice în Anglia, Elve┼úia, Spania, Grecia, Germania, Italia, Japonia, Danemarca, Olanda, Thailanda.

   A efectuat numeroase înregistr─âri pentru posturi de radio ┼či televiziune din România ┼či Anglia.

    

   VERONICA GRANATIERO

   N─âscut─â în 1988, a început s─â cânte la o vârst─â fraged─â. A absolvit „Conservatorul Umberto Giordano” în 2014, la clasa mezzosopranei Angela Bonfitto. În iunie 2015 ob╚Ťine diploma de master sub îndrumarea prof. dr. Franco Fussi ╚Öi Silvia Magnani. Este laureata mai multor concursuri: Locul I la „Opera Cengio” în 2016  pentru cea mai bun─â interpretare scenic─â, Locul I la Concursul Interna┼úional de Oper─â „Luigi Zanuccoli”, ┼či finalist în competi╚Ťia „Voice Opera 2014”, Debuteaz─â în august 2016 cu rolul „Liù” din „Turandot” în Braunfels (Germania), în cadrul Festivalului „Opera Clasica Europa”.

   A colaborat cu: Orchestra Simfonic─â Abruzzese, Orchestra Simfonic─â Ritmic─â „The Sounds of the South” la RAI – Televiziunea Na╚Ťional─â Italian─â, în emisiuni ca: „A voice for Padre Pio”, „The Gulf of Oro”, „The Circle of Life” , „Prize Alighiero Noschese”, „Love Heart”, împ─âr╚Ťind scena cu renumi┼úi cânt─âre╚Ťi precum: Katia Ricciarelli, Cecilia Gasdia, Antonella Ruggiero, Michael Bolton, Amii Stewart, Patty Pravo, Massimo Ranieri, Katherine Jenkins, ┼č.a.

   A colaborat cu mai multe institu┼úii prestigioase din Italia, inclusiv Arena del Sole din Bologna, Teatro Vittoria din Roma, Teatrul dell’Archivolto din Genova, Teatro della Società din Lecco, Teatro Comunale din Fermo, Teatrul Sannazario ╚Öi Teatro di Corte în Napoli, ┼či  a participat la importante festivaluri interna╚Ťionale: Festival of Economics în Trento, The Republic of Ideas – Rep.2014 – Naples, Apuliae Festival Art, Music Civic.În prezent, studiaz─â cu celebra soprana Francesca Patanè.

 6. APR9Dum2017

  1. CENU┼×─éREASA S. Prokofiev/J. Massenet @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 20:45Categorie: BALET

   Coregrafia

   HORA┼óIU CHERECHE┼×

   Scenografia

   C─éT─éLIN I. ARBORE

   Soli┼čti 

   IRINA GANEA MIHAIU, ADRIAN MIHAIU

   LAIMA COSTA, AYAKA KISHI Japonia

   MIHAI PÂSLARU, JIN MIZUTANI Japonia

   FRANCESCO DE BENEDICTIS Italia

    

 7. APR11mar2017

  1. SEAR─é CAMERAL─é @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 20:00 Categorie: SEARA CAMERALA

   Soli┼čti 

   ANA MARIA SIMION  vioar─â

   CARMEN SIMION  vioar─â

   DAN SIMION  percu┼úie

   INGA D─é┼×ANU  pian

 8. APR12mie2017

  1. CAVALLERIA RUSTICANA P. Mascagni & PAIA┼óE R. Leoncavallo @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 21:30» Categorie: OPERA

   Soli┼čti  CAVALLERIA RUSTICANA:

   STELA SÎRBU, MAURO PAGANO Italia

   VALENTIN MARELE Bra┼čov, LUCIA MIHALACHE

   ANCA B─éNIC─é debut

    

   Soli┼čti PAIA┼óE:

   NICOLETA ARDELEAN, ALFREDO PASCU Bucure┼čti

   ┼×TEFAN IGNAT Bucure┼čti, DANIEL POP Bucure┼čti

   DORU IFTENE

   Conducerea muzical─â

   NAIDEN TODOROV Bulgaria

    

 9. APR21vin2017

  1. TRAVIATA – G. Verdi @ Teatrul Na┼úional de Oper─â ┼či Balet Oleg Danovski19:00 – 21:30A Categorie: OPERA

   Soli┼čti 

   LYNETTE TAPIA , JOHN OSBORN S.U.A.

   IORDACHE BASALIC Bucure┼čti, LUCIA MIHALACHE

   ANDREI B─éICAN, BOGDAN OCHE┼×EL, MARIUS EFTIMIE

   LAURENŢIU SEVERIN, IONELA DUMA

   Conducerea muzical─â

   PETER POPELKA Cehia

    

 10. APR22sâm2017

  1. DON QUIJOTE L.Minkus @ Teatrul National de Opera si Balet19:00 – 21:00 Categorie: BALET

   Coregrafia:

   MIHAI BABUSKA dupa M. PETIPA

   Scenografia:

   ADRIANA URMUZESCU

   Soli┼čti:

   NOZOMI MIURA Japonia

   SHIGEYUKI KONDO Japonia

   BOGDAN BÎRS─éNESCU

   MAYU TAKAHASHI Japonia

   KEITO SHIMOMURA Japonia

   ╚śTEFAN R─éU╚Ü

   GELU RÂP─é

   MIHAI PÂSLARU

   ANDREEA RUSU

    

 11. APR23Dum2017

  1. B─éRBIERUL DIN SEVILLA G. Rossini @ Teatrul Na┼úional de Oper─â ┼či Balet Oleg Danovski19:00 – 21:30 Categorie: OPERA

   Soli┼čti

   DANIEL POP Bucure┼čti, SMARANDA DR─éGHICI

   MIHAI IRIMIA Bra┼čov, STEFAN SCHULLER Bucure┼čti

   CONSTANTIN ACSINTE, GABRIELA DOBRE

   BOGDAN OCHE┼×EL

   Conducerea muzical─â

   GHEORGHE STANCIU

    

 12. APR26mie2017

  1. SEAR─é LIRIC─é @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 20:00 » Categorie: SEARA LIRICA

   Soli┼čti

   DORU IFTENE, CRISTIAN CARAGEA

   NATALIA GRIBINIC

 13. APR28vin2017

  1. CONCERT SIMFONIC @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 20:30Afl─â mai multe » 

   Dirijor

   LEONARD BOGA

   Solist

   MARIN CAZACU

   1. Schumann – Uvertura ‘Genoveva”
   2. Popper – Rapsodia ungara pentru violoncel si orchestra, op.68
   3. Bruch – Kol nidrei pentru violoncel si orchestra, op.47

   Fr. Schubert – Simfonia nr.5 in Si bemol major, D.485

    

 14. APR29sâm2017

  1. MAX ┼×I MORITZ – G. Rossini @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 21:00Categorie: BALET

   Coregrafia:

   Peter Markus

   Soli┼čti

   JIN MIZUTANI, DAIA KASHIWABA

   AMALIA MINDRU┼óIU, BOGDAN BÎRS─éNESCU

   RYAN BROWN, GELU RÂP─é

   ┼×TEFAN R─éU┼ó, DORINA P─éTRA┼×

    

    

 15. APR30Dum2017

  1. DON PASQUALE G. Donizetti @ Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"19:00 – 21:15
  2.  Categorie: OPERA

 

Str. Mircea cel Batran nr. 97 900592, 
Constanta, Romania 
Secretariat: 004.0241.480300 
"Studii Muzicale": 004.0241.480.301 
Fax: 004.0241.615.080
AGENTIA DE BILETE- Rezervari
0040.0241.481.460
PROGRAM AGENTIE :
L-V : 10 - 17

E-mail: operacta@yahoo.com

Updated on: 2017-04-04 21:29:35

* Organizatorii / institu╚Ťiile / trupele, ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a face modific─âri de ultim─â or─â.
* Aeagency nu este r─âspunz─âtoare pentru eventualele inexactit─â╚Ťi necorectate din programe.

Agentie de turism