Intră în cont / Inregistreaza-te
AE Agency


Manastirea Oasa


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Suprafață (mp): 1.000 - 10.000

Disponiblitate zile: 7 / 7

Descriere / Avantaje:

Manastirea Oasa este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Sugag, judetul Alba. Aflata la o distanta de 70 de kilometri mai spre sud de Sebes si la 57 de kilometri nord-est fata de Petrosani, la poalele Muntilor Sureanu, Manastirea Oasa este o oaza de liniste, incojurata de paduri, cu vai si lacuri. Cel mai apropiat sat se afla la o distanta de peste patruzeci de kilometri de manastire.

 

Biserica din Manastirea Oasa este din lemn, fiind zidita pe o fundatie de piatra, in forma de cruce. Biserica are o singura turla, fiind acoperita cu sindrila. Biserica de lemn a Manastirii Oasa a fost pictata, in fresca, intre anii 1985-1986, de catre pictorul Liviu Dumbrava, din Gura Humorului.

 

Manastirea Oasa are o arhitectura foarte simpla, fiind dispusa intr-o forma de cruce si construita din lemn, avand la baza o fundatie din piatra. Aceasta are o singura turla si este acoperita cu sindrila, ceea ce ii confera o infatisare traditionala. Pictura Manastirii Oasa a fost realizata in tehnica fresca de catre pictorul Liviu Dumbrava, intre anii 1985 – 1986.

Hramul manastirii este inchinat Adormirii Maicii Domnului, praznuit in ziua de 15 august si Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, cel de-al doilea hram, sarbatorit in ziua de 27 iulie.

Aflata intr-o zona cu peisaje naturale de o frumusete speciala, chiar langa Lacul Oasa, un cunoscut obiectiv turistic al zonei, Manastirea Oasa este un lacas sfant care merita cu siguranta vizitat. Traseul catre locatie este putin dificil, insa merita tot efortul, mai ales ca drumul de acces se face pe renumita sosea nationala Transalpina, ce trece peste barajul de pe lacul de acumulare Oasa, legand localitatea Novaci de orasul Sebes. Chiar in locul unde se afla barajul, drumul se bifurca, in stanga continuandu-si drumul Transalpina, iar in dreapta, printre varfurile de brazi ivindu-se manastirea, aflata intr-o poiana supranumita pe buna dreptate “Poarta Raiului”.

Opțiuni:
Parcare
Bucătărie / Catering
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Studio foto
Studio video
Producție film

Arhitectură: Tradițional

Interior: Clerical

Cota de la nivelul mării: < 1500

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Colinar

Material de construcție: Cărămidă

Tipologie: Clădiri de cult

Hidro: Lac / Bălți

Țară:Romania

Adresă / Rezervare:

Manastirea Oasa este o oaza de liniste situata la 70 de kilometri sud fata de Sebes si la 57 de kilometri nord-est fata de Petrosani, in comuna Sugag

 

Intre Munţii Şureanu şi Cindrel, la două ore de Vârful lui Pătru (2150 m)

SanPlant