Intră în cont / Inregistreaza-te


Cabana Cheile Cetatii


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Suprafață (mp): 300 - 1.000

Capacitate locuri: 40

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Situata intr-o poiana numita Cheisoara,la poalele Masivului Postavaru, strejuita de Muntii Bucegi,va asteapta pentru petrecerea unor clipe frumoase,odihna, distractie,discretie.

 

IMPREJURIMI

 

Cetatea Rasnov

In partea superioara a Tarii Barsei, la circa 15 km departare sud-vestica de orasul Brasov si 8 km de Casa Tolstoi, pe vechiul drum comercial care lega – prin trecatoarea Bran – batrana cetate a Brasovului de capitala de odinioara a Tarii Romanesti, Campulung Muscel, se afla orasul Rasnov, mentionat deseori in documentele medievale ca orasel-targ.

Fiind o cetate taraneasca, ridicata in evul mediu de locuitorii Rasnovului cu scopul de a se adaposti si apara in vremurile invaziilor vrajmase, trecutul ei este strans legat de intreaga dezvoltare istorica a populatiei respective. Cercetarile arheologice vorbesc despre o intensa viata daco-romana pe aceste plaiuri ale tarii Barsei. Sapaturile arheologice arata ca iIn epoca dacica locuiau dacii cumidavensi, avand centrul principal asezarea Cumidava, asezata pe teritoriul agricol al orasului Rasnov la circa 500m est de raul Barsa. Castrul roman descoperit aici a fost construit la inceputul stapanirii romane si a dainuit pana dupa anul 250 en. Cu scopul de a supraveghea si apara caile de patrundere peste munti in Tara Barsei, atestata de o inscriptie de pe vremea imparatului Alexandru Sever (222-235 en.) gasita chiar in ruinele acestui castru.


Pestera Valea Cetatii ( Fundata )

Batrana pestera este cea mai moderna din Romania si singura amenajata din judet. Sisteme de acces de ultima generatie, dar si iluminat pe baza de led, prietenos cu mediul, fac din Pestera Fundata o atractie turistica.
Turistii care vin aici au ocazia sa mai viziteze Sala Mare si „Catedrala“, denumita asa pentru acustica sa impresionanta.

Zeci de specialisti au lucrat pentru a crea un concept de pestera asemanator celor din occident. „Prin acest sistem special de iluminare, liliecii nu sunt deranjati in pestera. De aceea se spune ca acest tip de lumina este prietenos mediului” a spus Virel Lascu, presedintele Federatiei Romane de Speologie.

Opțiuni:
Parchet dans
Sonorizare
Parcare
Bucătărie / Catering
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Fumat incintă
Alcool incintă
Etajat
Canalizare
Spațiu închis
Aer condiționat
Asistență tehnică și administrativă
Drum asfaltat
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Repetiții
Studio foto
Studio video
Producție film
Cursuri / Seminarii
Casting
Cafe-concert / Petreceri
Proiecții

Arhitectură: Tradițional

Interior: Modern

Climă: Temperată 4 anotimpuri

Cota de la nivelul mării: < 1000

Vegetație dominantă: Păduri foioase

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Culmi / Creste

Tipologie: Locuit / Cazare / Adăpost

Cazare directă: 25-30 persoane

Condiții cazare: Bune

Țară:Romania

Oraș:Cheisoara

Persoană de contact:Budescan Leonard

Telefon:0722 248 358 / 0241 522222

Email: rezervari@cheilecetatii.ro

Adresă / Rezervare:

Cheisoara, Rasnov
Judet: Brasov

Coordonate: N 45.561277 E 25.516272

Website: http://www.cheilecetatii.ro/

Agentie de turism