Intră în cont / Inregistreaza-te


Vulcanii Noroiosi De La Paclele Mari, Paclele Mici Si Paclele Beciu


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Descriere / Avantaje:

datorita noroiului aruncat afara odata cu gazele, la suprafata se formeaza - vulcani noroiosi - conuri de diferite marimi. Acestia se intind pe circa 30 ha si reprezinta un fenomen unic in Romania.

Conurile vulcanilor nu depasesc 8 metri, iar craterele acestora prezinta in varf mici lacuri care, datorita gazelor, par a clocoti. “Lava” - noroiul prelins pe versantii vulcanilor se intareste si formeaza cruste sau, atunci cand emanatiile sunt mai puternice, mareste dinmensiunea craterelor, ajungand uneori sa se uneasca cu cele invecinate.

In total sunt trei zone cu vulcani noroiosi. Datorita straturilor de noroi uscat, locul are aspect selenar. Solul este arid, strabatut de nenumarate santuri mai mici sau mai mari, formate de scurgerea noroiului dupa iesirea din crater.

In cele trei areale cu vulcani noroiosi - Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele (de la) Beciu - configuratia peisajului selenar se schimba de la o zi la alta, permitand doar catorva copaci supravietuirea.

 

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari au suprafata cea mai mare - 22 ha. Se poate ajunge cu masina pana la poarta de intrare in zona vulcanilor.

• Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici au o suprafata mai mica - 16,5 ha. La vulcani se ajunge urcand pe jos un deal.

• Vulcanii Noroiosi de la Paclele Beciu au suprafata cea mai mica, de 20X40 metri, dar au o activitate mult mai intensa.

 

Ce se mai poate vedea in zona

• Manastirea Ciolanu

• Tabara de sculptura de la Magura

• Biserica din munte de la Alunis

• Muntii de sare si pesterile din zona Medelic

• Lacurile de pe platoul Medelic

• Focurile vii de la Lopatari

• Mina de petrol din zona Sarata Monteoru - unica in Europa, unde se exploata petrolul printr-un sistem de galerii.

 

DE ASEMENEA ÎN SECŢIUNEA ŢINUTUL BUZĂULUI

Tabara de sculptura de la Magura, judetul BuzauLanga manastirea Ciolanu, la 20-30 km de orasul Buzau, se afla o expozitie de sculptura in piatra in aer liber. Se intinde pe o suprafata de 21 ha, fiind cea mai mare expozitie de acest fel din tara si una dintre cele mai mari din lume. Este un muzeu in aer liber, nu sunt garduri si nu se plateste pentru vizitare. Manastirea Ciolanu, judetul BuzauManastirea Ciolanu este situata in vecinatatea localitatii Magura, judetul Buzau. Este atestata documentar din secolul al XVI-lea. Are doua biserici, una la intrare, numita Biserica din Vale si o alta, mai veche, la cativa zeci de metri mai sus, numita Biserica din Deal.

Muntii de sare si pesterile din zona Medelic, judetul BuzauSatul Medelic apartine de comuna Manzelesti, judetul Buzau, si este situat la 50 de km de orasul Buzau. Zona este cunoscuta pentru muntii de sare, lacurile de apa dulce din varful acestora si mai ales pentru nenumaratele pesteri ce strabat acesti munti. Cea mai cunoscuta pestera in sare din aceasta zona este Pestera 6S. Este considerata una dintre cele mai lungi pesteri in sare din lume. Are o lungime de 3234 m si o denivelare de 42 m. Lacurile si ruinele castelului de pe platoul Medelic, judetul BuzauSatul Medelic este situat la 50 km de orasul Buzau. Zona este cunoscuta pentru muntii de sare, lacurile cu apa dulce din varful acestora si mai ales pentru nenumaratele pesteri ce strabat acesti muntii. Pe platoul Medelic inca se mai pot vedea ruinele fundatie palatului care ar fi urmat sa fie construit de Regina Elisabeta a Romaniei. Biserica din munteSatul Alunis din judetul Buzau este inconjurat de vestigii foarte vechi. Printre acestea se afla si o biserica care dateaza din anul 1274. Biserica Alunis a fost sapata intr-un masiv stancos de catre doi ciobani, Vlad si Simion, pe la anul 1274. Biserica este atestata documentar la anul 1351 si a fost schit de calugari pâna la 1871.

Opțiuni:
Parcare
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Drum asfaltat
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Expo / Tabere de artă
Studio foto
Studio video
Producție film

Climă: Temperată 4 anotimpuri

Cota de la nivelul mării: < 500

Vegetație dominantă: Endemică

Relief dominant: Deal / Podiș

Peisaj dominant: Arid / Semiarid

Aspect sol: Argilos

Țară:Romania

Oraș:Berca

Adresă / Rezervare:

la 12 km de Berca

Coordonate GPS

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici:

45°21′31″ Nord
26°42′42″ Est

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari:

45°20′22″ Nord
26°42′28″ Est

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Beciu:

45°23′07″ Nord
26°42′58″ Est

 

Cum ajung

Cu masina:

Varianta 1: DN 10 - Berca - Paclele - Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici - Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari - Beciu - Vulcanii Noroiosi de la Paclele Beciu.

Intoarcerea se poate face prin Beciu - Policiori - Joseni - Berca - DN 10.


Varianta 2: DN 10 - Berca - Joseni - Policiori - drumul catre Vulcanii Noroiosi, care la un moment dat se imparte:

- la stanga Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si apoi drumul catre Vulcanii Noroiosi de la Paclele Beciu
- la dreapta Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici


Varianta 3: DN 10 - Berca - Joseni - Policiori - Beciu - Vulcanii Noroiosi de la Paclele Beciu. De aici se poate cobora la Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici.

Se poate continua - Paclele - Berca - DN 10.

Agentie de turism