Intră în cont / Inregistreaza-te


Manastirea Pesterii Ialomita


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Suprafață (mp): 300 - 1.000

Descriere / Avantaje:

Manastirea Ialomitei a fost ridicata in sec. al XVI chiar la intrarea in Pestera Ialomitei, fiind ctitoria voievodului Tarii Romanesti Mihnea cel Rau. In adancul pesterii la aproximativ 200 m se afla o piatra, numita "Piatra Altarului", unde dupa traditie sihastrii savarseau cele sfinte. Constructia din lemn de la intrarea in Pestera Ialomitei a ars in 1818 fiind reconstruita de preotul Gheorghe Ion Baltag si ieromonahul Gherontie din Petrosita. In jurul ei se aflau mai multe chilii in care se nevoiau cuviosii calugari. In prima jumatate a secolului XIX s-a nevoit in Pestera Mica a Ialomicioarei un sihastru, caruia nu i se cunoateste numele si nici locul unde s-a savarsit, impreuna cu urs, fiind singurul caz cunoscut in monahismul romanesc cand un sihastru se nevoieste si este slujit de animale salbatice.

Opțiuni:
Sonorizare
Parcare
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Canalizare
Drum asfaltat
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Expo / Tabere de artă
Studio foto
Studio video
Producție film
Proiecții

Arhitectură: Bazilicală

Interior: Clerical

Climă: Temperată 4 anotimpuri

Cota de la nivelul mării: < 2000

Vegetație dominantă: Păduri conifere

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Versanți

Aspect sol: Stâncos

Material de construcție: Cărămidă

Tipologie: Clădiri de cult

Hidro: Subterane

Cazare directă: 15-20 persoane

Țară:Romania

Oraș:Moroeni

Adresă / Rezervare:

Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la altitudinea absolută de 1.660 m

 

Cum ajungeti la Pestera Ialomitei? (trecand pe la Zanoaga/ Bolboci/ Padina)
Cu trenul: coborati la Gara Busteni, mergeti spre telecabina Busteni si urcati cu telecabina pana la Babe. De acolo luati alta telecabina pana la Pestera (sau mergeti pe jos).
Cu masina:
Bucuresti – Sinaia (DN 71 spre Targoviste) – Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Bolboci – Diana – Padina – Pestera Ialomitei.

Agentie de turism