Intră în cont / Inregistreaza-te


Padurea Letea


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Suprafață (mp): > 30.000

Descriere / Avantaje:

Padurea Letea ( 2825 ha ) : Padurea Letea este situata in partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona strict protejata cuprinde doar o parte din suprafata totala a padurii, parte ce a fost pusa sub ocrotire inca din anul 1930 si devenita rezervatie naturala incepand cu 1938.
Padurea s-a dezvoltat sub forma unor fasii late (“hasmacuri”) in spatiile dintre dunele de nisip si este formata din stejar de lunca, stejar brumariu, plop alb, frasin de lunca, tei alb.

O caracteristica a padurii o constituie abundenta de plante cataratoare: vita salbatica, hameiul, curpenul de padure si nu in ultimul rand liana greceasca (Periploca graeca), cea care da padurii un aspect mediteranean. Totodata, aici au fost identificate peste 2.000 de specii de insecte, vipera de nisip (Vipera ursinii), vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) - care cuibareste aici, trei specii de soim, corbul, etc.

Toate aceste specii de plante si animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite au facut ca aceasta padure sa necesite o atentie deosebita pentru conservarea si pastrarea valorilor ei naturale.

Opțiuni:
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Spectacole
Expo / Tabere de artă
Studio foto
Producție film
Proiecții
Concert

Climă: Temperată 4 anotimpuri

Cota de la nivelul mării: < 0

Vegetație dominantă: Păduri foioase

Relief dominant: Deltă

Peisaj dominant: Lacustru

Hidro: Deltă

Țară:Romania

Oraș:Letea

Agentie de turism