Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te


Hanul Ancutei

Detalii

Suprafa╚Ť─â (mp): 300 - 1.000

Capacitate locuri: 30 cazare / 460 evenimente

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Hanu Ancutei reprezint─â locatia ideala pentru cei care doresc sa exploreze farmecul regiunii Neamt, o zon─â plin─â de spiritualitate, istorie, traditie si frumuseti naturale.


Sala mare are 500 de locuri, impreuna cu etajul, beneficiin d si de un numar de 50 de locuri  pe terasa, vara.


Sala mica, de conferinta, are 20 de locuri.

 

 

In vinoteca Hanului Ancutei se gasesc vinuri alese, numai din zonele Moldovei, specifice celor trei mari podgorii: Cotnari, Bucium si Panciu.

Feteasca Alba din 1972, Grasa de Cotnari din 1975, Aligote-ul din 1986 impreuna cu alte soiuri de vinuri vechi (Tamaioasa, Feteasca Neagra, Muscat Otonel, Riesling Italian, Merlot) constituie o gama variata de sortimente ce se gasesc in vinoteca hanului.

 

Recunoscut pentru promovarea culturii traditionale romanesti in tara si in strainatate, Hanu Ancutei organizeaza anual o serie de manifestari culturale:

  Mese festive,muzica si dansuri populare moldovenesti   24 februarie Dragobetele ,Dragostitele   1 martie Balul Martisorului   8 martie Ziua Femeii   Pastele   Octombrie-Brumarel- Zilele Toamnei   3 Noiembrie -Zilele Sadoveanu   Craciunul   Revelion 2013

PENTRU ORGANIZATORI

  Nunti   Botezuri   Cununii civile   Petrecerea burlacilor   Evenimente corporate

 

Situata in partea central nordica a Moldovei acest taram reprezinta sufletul spiritualitatii moldovenesti gazduind o pleada de manastiri si l─âca╚Öe de cult vestite în ╚Ťar─â cât ╚Öi în str─âin─âtate. Manastirea Neamt (cea mai veche si insemnata manastire din Moldova, fiind denumita si “Ierusalimul Ortodoxiei Romane”), Manastirea Agapia, Manastirea Varatic, Manastirea Razboieni, Manastirea Sihastria sunt doar cele mai cunoscute din cele aproximativ 76 de manastiri si biserici din aceast─â regiune.

Cultura si Istorie

Tezaurul de valori culturale din regiunea Neamt este intregit de peste 30 de obiective laice si monumente istorice din aceast─â zona cum ar fi: frumoasa si impunatoarea Cetatea Neamt, Cetatea Musatina din Roman, fermecatoarele case memoriale ale scriitorilor romani (Casa memoriala Ion Creanga, Muzeul Memorial Calistrat Hogas), comori ale etnografiei si arheologiei romanesti (Muzeul Neculai Popa, Muzeul Curtea Domneasca) si bineinteles pitoresti locuri de popas pline de farmecul traditiei si artei populare asa cum este si Hanu Ancutei.

 

Peisaje si natura

Atractivitatea turistica a regiunii este completata de un cadru natural de exceptie in care se evidentiaz─â maretia Muntilor Ceahlau, frumusetea Cascadei Duruitoarea, farmecul Codrilor de Argint – izvor de inspiratie pentru Mihai Eminescu, impunatoarele Cheile Bicazului si bineinteles impresionanta Rezervatie de Zimbri si fauna Carpatina “Dragos Voda”.

 

Vanatoare

Pentru pasionatii de vanatoare Hanu Ancutei este punctul de plecare catre cele patru fonduri de vanatoare aflate in administrarea Directiei Silvice Piatra Neamt populate ursi, cervide mari, mistreti, lupi, rasi si cocosi de munte, precum si alte specii cum ar fi jderi de stanca, caprior, vulpi, iepuri, pisica salbatica etc.

 

Pescuit

De asemenea, pentru impatimitii pescuitului, apele Tarcaului si Bistritei dar și cele aproximativ 10 lacuri amenajate pentru pescuit sportiv constituie locuri prielnice pentru a petrece momente placute.

 

Orasul Roman

Aflat in vecinatatea Hanului Ancutei fiind poarta sudica a Regiunii Neamt orasul Roman poseda o serie de atractii turistice intre care mai importante sunt: Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiintele Naturii, Catedrala Arhiepiscopala “Sf Parascheva”, Biserica Alba “Sfintii Voievozi”, Biserica Precista Mare, Biserica Armeneasca.

Olarit-Cucuteni

Cucuteni este o comuna din judetul Iasi situata la 54km de Hanu Ancutei,unde sapaturile efectuate intre 1885 si 1910 au scos la iveala vestigii neolitice datand din anii 5000-3000 i.Hr si care a dat numele celei mai importante culturi neo-eneolitice din sud-estul Europei.Tehnica neolitica de modelare manuala,pictare si ardere face ca vasele create sa fie unice.Marea varietate a originalelor ofera o diversitate de modele,de o rara frumuse╚Ťe decorativa si boga╚Ťie de semnificatii spirituale.

Op╚Ťiuni:
Parchet dans
Sursa trifazic
Sonorizare
Proiectoare
Parcare
Buc─ât─ârie / Catering
Bar - foyer
Atelier repara╚Ťii / ├«ntre╚Ťinere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Fumat incint─â
Alcool incint─â
Etajat
Canalizare
Spa╚Ťiu ├«nchis
Spa╚Ťiu deschis
Aer condi╚Ťionat
Regie sunet și lumini
Sal─â de recep╚Ťie / conferin╚Ťe
Asisten╚Ť─â tehnic─â ╚Öi administrativ─â
Depozit decoruri, material
Vestiar
Drum asfaltat
Drum forestier / De ╚Ťar─â / Poteci
Asisten╚Ť─â medical─â pe raza 15 km
Scop:
Spectacole
Expo / Tabere de art─â
Studio foto
Studio video
Festivaluri
Produc╚Ťie film
Casting
Cafe-concert / Petreceri
Proiec╚Ťii
Concert

Arhitectur─â: Tradi╚Ťional

Interior: Rustic zonal / artizanal

Clim─â: Temperat─â 4 anotimpuri

Cota de la nivelul m─ârii: < 1000

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Colinar

Material de construc╚Ťie: C─âr─âmid─â

Tipologie: Locuit / Cazare / Ad─âpost

Cazare direct─â: 20-25 persoane

Condi╚Ťii cazare: Foarte bune

Țară:Romania

Oraș: E85 Pe Drumul Bucuresti - Suceava

Telefon:0233 781 400 / 0755 015 828

Fax:0233 781 400

Email: office@hanu-ancutei.ro

Adres─â / Rezervare:

Hanu Ancutei este situat pe E85 pe drumul Bucuresti - Suceava la 25 km de orasul Roman si la 30 km de manastirile Neamt.

Website: http://www.hanu-ancutei.ro/

SanPlant