Intră în cont / Inregistreaza-te


Sali Evenimente '' Hanul Ancutei ''

Detalii

Suprafață (mp): 100 - 300

Capacitate locuri: 460 / 20

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Restaurantul hanului are o capacitate de 500 locuri dintre care 150 la parter si 150 locuri la etaj, 2 terase de cate 100 locuri si va intampina cu un design traditional  romanesc authentic, cu ospatari imbracati cu vesminte populare din Moldova si cu lautari cantand la instrumente.

Sala mica, de conferinta, are 20 de locuri.

 

Capacitate restaurant:

 300 locuri

Capacitate terase:

 100 locuri    60 locuri

Hanu Ancutei reprezintă locatia ideala pentru cei care doresc sa exploreze farmecul regiunii Neamt, o zonă plină de spiritualitate, istorie, traditie si frumuseti naturale.

 

In vinoteca Hanului Ancutei se gasesc vinuri alese, numai din zonele Moldovei, specifice celor trei mari podgorii: Cotnari, Bucium si Panciu.

Feteasca Alba din 1972, Grasa de Cotnari din 1975, Aligote-ul din 1986 impreuna cu alte soiuri de vinuri vechi (Tamaioasa, Feteasca Neagra, Muscat Otonel, Riesling Italian, Merlot) constituie o gama variata de sortimente ce se gasesc in vinoteca hanului.

 

Recunoscut pentru promovarea culturii traditionale romanesti in tara si in strainatate, Hanu Ancutei organizeaza anual o serie de manifestari culturale:

  Mese festive,muzica si dansuri populare moldovenesti   24 februarie Dragobetele ,Dragostitele   1 martie Balul Martisorului   8 martie Ziua Femeii   Pastele   Octombrie-Brumarel- Zilele Toamnei   3 Noiembrie -Zilele Sadoveanu   Craciunul   Revelion 2013

PENTRU ORGANIZATORI

  Nunti   Botezuri   Cununii civile   Petrecerea burlacilor   Evenimente corporate

 

Situata in partea central nordica a Moldovei acest taram reprezinta sufletul spiritualitatii moldovenesti gazduind o pleada de manastiri si lăcașe de cult vestite în țară cât și în străinătate. Manastirea Neamt (cea mai veche si insemnata manastire din Moldova, fiind denumita si “Ierusalimul Ortodoxiei Romane”), Manastirea Agapia, Manastirea Varatic, Manastirea Razboieni, Manastirea Sihastria sunt doar cele mai cunoscute din cele aproximativ 76 de manastiri si biserici din această regiune.

Cultura si Istorie

Tezaurul de valori culturale din regiunea Neamt este intregit de peste 30 de obiective laice si monumente istorice din această zona cum ar fi: frumoasa si impunatoarea Cetatea Neamt, Cetatea Musatina din Roman, fermecatoarele case memoriale ale scriitorilor romani (Casa memoriala Ion Creanga, Muzeul Memorial Calistrat Hogas), comori ale etnografiei si arheologiei romanesti (Muzeul Neculai Popa, Muzeul Curtea Domneasca) si bineinteles pitoresti locuri de popas pline de farmecul traditiei si artei populare asa cum este si Hanu Ancutei.

 

Peisaje si natura

Atractivitatea turistica a regiunii este completata de un cadru natural de exceptie in care se evidentiază maretia Muntilor Ceahlau, frumusetea Cascadei Duruitoarea, farmecul Codrilor de Argint – izvor de inspiratie pentru Mihai Eminescu, impunatoarele Cheile Bicazului si bineinteles impresionanta Rezervatie de Zimbri si fauna Carpatina “Dragos Voda”.

 

Vanatoare

Pentru pasionatii de vanatoare Hanu Ancutei este punctul de plecare catre cele patru fonduri de vanatoare aflate in administrarea Directiei Silvice Piatra Neamt populate ursi, cervide mari, mistreti, lupi, rasi si cocosi de munte, precum si alte specii cum ar fi jderi de stanca, caprior, vulpi, iepuri, pisica salbatica etc.

 

Pescuit

De asemenea, pentru impatimitii pescuitului, apele Tarcaului si Bistritei dar și cele aproximativ 10 lacuri amenajate pentru pescuit sportiv constituie locuri prielnice pentru a petrece momente placute.

 

Orasul Roman

Aflat in vecinatatea Hanului Ancutei fiind poarta sudica a Regiunii Neamt orasul Roman poseda o serie de atractii turistice intre care mai importante sunt: Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiintele Naturii, Catedrala Arhiepiscopala “Sf Parascheva”, Biserica Alba “Sfintii Voievozi”, Biserica Precista Mare, Biserica Armeneasca.

Olarit-Cucuteni

Cucuteni este o comuna din judetul Iasi situata la 54km de Hanu Ancutei,unde sapaturile efectuate intre 1885 si 1910 au scos la iveala vestigii neolitice datand din anii 5000-3000 i.Hr si care a dat numele celei mai importante culturi neo-eneolitice din sud-estul Europei.Tehnica neolitica de modelare manuala,pictare si ardere face ca vasele create sa fie unice.Marea varietate a originalelor ofera o diversitate de modele,de o rara frumusețe decorativa si bogație de semnificatii spirituale.

Opțiuni:
Parchet dans
Sursa trifazic
Sonorizare
Proiectoare
Parcare
Bucătărie / Catering
Bar - foyer
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Fumat incintă
Alcool incintă
Etajat
Canalizare
Spațiu închis
Spațiu deschis
Posibilitate decopertare vara
Aer condiționat
Regie sunet și lumini
Cabine traducere simultană
Sală de recepție / conferințe
Asistență tehnică și administrativă
Depozit decoruri, material
Vestiar
Drum asfaltat
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Spectacole
Studio foto
Studio video
Conferințe
Cursuri / Seminarii
Casting
Cafe-concert / Petreceri
Concert

Arhitectură: Tradițional

Interior: Rustic zonal / artizanal

Climă: Temperată 4 anotimpuri

Cota de la nivelul mării: < 1000

Vegetație dominantă: Păduri foioase

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Colinar

Material de construcție: Cărămidă

Tipologie: Spații alimentație publică

Cazare directă: 15-20 persoane

Condiții cazare: Foarte bune

Țară:Romania

Oraș: E85, Drumul Bucuresti - Suceava

Telefon: 0233 781 400 / 0755 015 828

Fax: 0233 781 400

Email: office@hanu-ancutei.ro

Adresă / Rezervare:

Hanu Ancutei este situat pe E85 pe drumul Bucuresti - Suceava la 25 km de orasul Roman si la 30 km de manastirile Neamt.

Website: http://www.hanu-ancutei.ro/

Agentie de turism