Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te
AE Agency


Pensiunea Casa Butnarului


Nici un videoclip ├«nc─ârcat. 

Detalii

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Vrem s─â te convingem s─â vii la noi! La pensiunea Casa Butnarului! O s─â te sim┼úi minunat! Dac─â e┼čti dintre oameni care iubesc natura, care caut─â lini┼čte ┼či relaxare, la noi trebuie s─â vii! Nu avem multe stele, avem doar dou─â margarete, dar petalele lor sunt împodobite cu ospitalitate, frumuse┼úe autentic─â, cur─â┼úenie, civiliza┼úie, bun sim┼ú, discre┼úie ┼či voie bun─â! Te asteptam cu 7 camere duble, din care 3 cu baie proprie parcare, gratar, loc de joaca, tirolana si trambulina, foisor inchis si incalzit pt 20 locuri si curte spatioasa, plimbari cu poneiul si ogradina cu pomi fructiferi. S─â-┼úi povestim pu┼úin cam cum poate decurge vacan┼úa ta: vreo 5 zile te asigur─âm c─â nu te plictise┼čti. Cum ai sosit la noi, te întâmpin─âm dup─â caz cu o ┼úuica rece ┼či tare f─âcut─â prin partea locului sau cu un sirop de c─âp┼čuni sau soc preg─âtit acas─â, bio, la mama lui! Ei, te-ai odihnit ┼či te-ai r─âcorit pu┼úin pe teras─â? Î┼úi ar─ât─âm camerele ┼či te po┼úi caza. Apoi, dup─â cum pofte┼čti, bei ceva, m─ânânci de la noi sau din traista ta, ascul┼úi cum cânt─â p─âs─ârile, mai fug─âre┼čti cu ochii o veveri┼ú─â… Când ┼úi-ai tras sufletul ┼či vrei s-o iei din loc ap─âi ai unde… Spre Mân─âstirea Râme┼ú, prin Cheile Râme┼úului, pe Calea Mare cu ma┼čina sau cu bicicleta, la cascada B─âile Romane la Cetea, la c─âl─ârie la Benic (la Centrul Aladin). Pu┼úin mai departe te a┼čteapt─â zidurile cet─â┼úii Alba Carolina ┼či Salina Turda.

Cheile Râme┼úului

_DSC0292Cheile Rametului reprezint─â cel mai mare obiectiv natural al p─âr┼úii centrale a Trasc─âului. Datorit─â elementelor pe care le g─âzduie┼čte, Cheile Râme┼úului au fost declarate rezerva┼úie natural─â complex─â. Accesul se face pe drumul jude┼úean asfaltat care pleac─â din Teiu┼č, cale de 18 km pân─â la M─ân─âstirea Râme┼ú. Apoi, de aici se continua pe drumul pietruit înc─â 4 km. Datorit─â reliefului, cheile se pot parcurge doar prin traversarea pe cursul apei, pe timpul verii.


     

Mân─âstirea Râme┼ú

_DSC0049Mân─âstirea Râme┼ú este unul dintre cele mai vechi a┼čez─âminte c─âlug─âre┼čti din Transilvania. Dac─â biserica veche, important monument de arhitectur─â româneasc─â din veacul al XIV-lea sau chiar mai dinainte, st─â m─ârturie a vie┼úii duhovnice┼čti intense ce se desf─â┼čura aici, precum ┼či a preocup─ârilor culturale, cercet─ârile arheologice ne duc mult mai departe în timp. Profesorul Botezatu analizând osemintele g─âsite în mormintele de c─âlug─âri, a putut trage concluzia c─â lavra m─ân─âstireasc─â de la Râme┼ú exista ┼či în veacul XI.


   

Cetatea Alba Carolina

_DSC0240Cetatea Alba Carolina este o fort─ârea╚Ť─â cu bastioane de tip Vauban construit─â la începutul secolului al XVIII-lea în ora╚Öul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortifica╚Ťie strategic─â de ap─ârare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman ╚Öi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Anterior epocii în care a fost construit─â, în acela╚Öi loc s-au mai aflat alte 2 fortifica╚Ťii precedente: Castrul Roman al Legiunii a XIII-a Gemina (106 e.n.) ╚Öi Cetatea Medieval─â B─âlgrad (secolele XVI-XVII).


     

Festivalul cetăţilor dacice

_DSC0559În manualele din copil─ârie, istoria dacilor ┼či a romanilor, cea de dinaintea form─ârii poporului român, ni se p─ârea la fel de îndep─ârtat─â ┼či de ireal─â ca legendele Olimpului sau pove┼čtile fabuloase despre dinozauri. De altfel, nu ne puteam imagina c─â dacii (care ne erau prezenta┼úi la ┼čcoal─â ca ni┼čte supereroi ce f─âceau parte dintr-o specie de mult disp─ârut─â) existaser─â cîndva ┼či tr─âiser─â ca ni┼čte oameni normali.


     

Salina Turda

5 salina turdaSalina Turda constituie ast─âzi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelent─â de conservare a lucr─ârilor miniere ┼či a utilajelor utilizate la transportul s─ârii, al─âturi de grija cu care s-au efectuat lucr─ârile de preg─âtire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, fac ca istoria ┼či legenda s─â se împleteasc─â armonios aici. Num─ârul tot mai mare de turi┼čti, sosi┼úi din cele mai îndep─ârtate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice ┼či istorice a ei.


     

Op╚Ťiuni:
Parcare
Buc─ât─ârie / Catering
Bar - foyer
Atelier repara╚Ťii / ├«ntre╚Ťinere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Fumat incint─â
Alcool incint─â
Etajat
Canalizare
Spa╚Ťiu ├«nchis
Spa╚Ťiu deschis
Aer condi╚Ťionat
Asisten╚Ť─â tehnic─â ╚Öi administrativ─â
Drum asfaltat
Drum forestier / De ╚Ťar─â / Poteci
Asisten╚Ť─â medical─â pe raza 15 km
Scop:
Expo / Tabere de art─â
Studio foto
Studio video
Produc╚Ťie film
Cursuri / Seminarii
Casting

Arhitectur─â: Tradi╚Ťional

Interior: Rural

Clim─â: Temperat─â 4 anotimpuri

Cota de la nivelul m─ârii: < 1000

Vegeta╚Ťie dominant─â: P─âduri conifere

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Colinar

Tipologie: Locuit / Cazare / Ad─âpost

Cazare direct─â: 15-20 persoane

Condi╚Ťii cazare: Foarte bune

Țară:Romania

Oraș:Ramet

Telefon: (+40) 722 781 902

Email: contact@casabutnarului.ro

Adres─â / Rezervare:
Geoagiu de Sus nr 175 jud Alba (din Teius inca 12 km pe dj 750C) la 28 km de Alba Iulia si 45 km de Turda.

Website: http://www.casabutnarului.ro/

SanPlant