Intră în cont / Inregistreaza-te


Cabana Frasin


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Suprafață (mp): 100 - 300

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Unde va cazam

Cabana Frasin are 27 locuri de cazare grupate in 10 camere dotate toate cu băi proprii, un salon pentru luat masa și zăcut, cu ieșire într-o terasă mare acoperită, foișor de iarnă încălzit la sobă numit “La pierzanie” , spații de discuții, grupuri sanitare, bucătărie utilată complet, grătar în curte, leagăn, un mic parc de aventura cu 2 tiroliene , panou de cățărare, hamace, loc pentru foc de tabără, pârau în fața cabanei, o poieniță pentru diverse activități , poteci prin curtea cabanei , amenajate prin pădurea de conifere și mesteceni ,un cățel pe post de ghid(Bobiță ) și două pisici (Nutica și Neghiniță) fără niciun post; pentru asta ministerul turismului ne-a clasificat cu 3 stele.

Cabana Frasin se vrea a fi un loc de intalnire al oamnilor cu natura , o baza accesibila de relaxare sau plecare catre numeroase obiective turistice , un loc cald , curat cu o mare abundenta a detaliului . Ne străduim să păstrăm încă acel rafinament a bunului gust și scopul pentru care a fost construită : odihnă , turele , drumețiile și excursiile montane . Pentru asta am deschis noi trasee în vestul și nord-vestul Leaotei , inclusiv hartă turistică , am refăcut refugii și amenajat poteci spre locuri puțin bătute : Cheile Ghimbavului și Cheia Mare a Dâmboviței , Lacul Domniței și Lacul Verde , Muntele Cioara , Culmea vestică a Leaotei , Cetățile de piatră din Piatra Dragoslavelor , etc
Utilitățile și facilitățile Cabanei Turistice Frasin :

Parcare pentru autoturisme și biciclete, apa curentă , apa caldă, electricitate , căldură calorifere prin centrală proprie in cabana mare , soba teracota in anexa , internet, telefon, frigider pentru alimente la dispoziția turiștilor , centru de prim ajutor , punct informare turistică, stație sonorizare. Mobilierul e din lemn masiv, decorațiunile sunt de bun gust, avem o mică bibliotecă de unde puteți împrumuta cărți în perioadele ploioase sau de insomnie ; în caz că cititul dăunează ochilor, ne-am gândit și la asta, va ajută Wi- Fi , biliardul, rummy-ul, tablele, cărțile de joc.

Tot aici organizăm cursuri de inițiere în `mersul pe munte` unde puteți învăța chestii utile privind siguranța și evaluarea pericolelor în cazul accensiunilor montane, tehnici de bază pentru toate varstele, cursuri practice ce includ trasee .

Reguli și condiționări

Noi zicem că suntem de treabă și primitori. . . Atenție! ! ! ! ! Avem câteva reguli la care ținem cu dinții și. . . credeți-ne, nu facem compromisuri : Pe aici : interzis total la manele și marlanisme și alte derivate de genul “pumnii mei nu are minte ”Accesul în cabană se face pe bază de incaltamine curată adusă de acasă sau cu papucii din dotarea cabanei .În interiorul cabanei , ca de altfel în orice cabană turistică ,nu se fumează ;există locuri amenajate pentru fumat : terasa închisă ,foișorul din curte ,etc.

În afara obiectivelor turistice bine conturate ale zonei ,gen Cheile si Pestera Dambovicioarei,Castelul Bran ,Moieciu,Peștera ,Mausoleul Mateias , te ajutăm să vezi și altceva ,să descoperi locuri pe care nu le bănuiai oferindu-ți informații utile despre zonă ,despre accesul ,semnalizarea și dificultățile traseelor,despre starea drumurilor ,despre echipamentul necesar unei excursii reușite,despre traseele de cicloturism în cazul în care veniți cu bicicleta ,etc . Pentru toate astea suntem aici și ,indiferent de locul unde sunteți cazați ,suntem bucuroși să va putem ajuta .

Cum nu ne aflăm în vreo stațiune “pitoreasca” împânzită de cluburi ci suntem înconjurați de pădure,unde vacile și oile mai zburdă încă nestingherite, vă spunem că pantofii cu toc cui,umbrela,costumul și rochiile de seară sunt doar câteva din lucrurile perfect inutile.

 

Structura de cazare  si tarife 

 Camera 1,4,5, – camere duble  cu  pat matrimonial

 Camera 2,6,8 – camere  cu 2 paturi (Twin) pentru 2 persoane  sau single

Camera  3,7 – camere triple ,  un pat matrimonial si un pat single

Cabana Family , corp separat – duplex 4locuri ;contine 2 camere unite prin  scara interioara, la etaj: doua paturi single, la parter 1 canapea extensibila pentru 2 locuri ;  balcon, terasă, sobă teracota

Cabana Stuf-Hobbit , corp separat -3/4 locuri ,ecologica,rustica,are baie proprie si incalzire la soba de teracota . Disponibila de la 1 martie 2015

Toate camerele au baie proprie . 

Rezervari prealabile se fac pentru minim 2 nopti.

Rezervari pentru 1 singura noapte de cazare in week-end se fac doar in cursul saptamanii careia doriti rezervarea ,incepand cu ziua de joi.

 

Preturi :

 

-45 lei.pers/zi in Cabana Family- sau 180 lei ,minim 3 persoane.

-50 lei/pers zi in camerele triple- sau 15o lei camera

-60 lei/pers zi in camerele duble matrimoniale- 120 lei camera

-60 lei/pers/zi in camere duble twin-120 lei camera

-90lei/zi cazarea in regim single in camerele duble twin

-100lei/zi cazarea in regim single in camerele matrimoniale

 20 % reducere pentru cazare in cursul saptamanii, de luni pana joi.

! Copiii cu vârsta 1-3 ani gratuit cazare, în pat cu părinții

!! Familiile cu copii cu vârsta mai mare de 4 ani se vor caza numai in camera tripla , Cabana Family ( duplexul) sau camerele 2 si 8 ( duble twin) prin montarea unui pat pliabil pentru copil.

!!! Montarea de pat pliabil:  25 lei/zi .

* Preturile sunt finale si includ toate taxele  locale si nationale.

Opțiuni:
Parchet dans
Sonorizare
Bucătărie / Catering
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Fumat incintă
Alcool incintă
Etajat
Canalizare
Spațiu închis
Spațiu deschis
Aer condiționat
Asistență tehnică și administrativă
Drum asfaltat
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Expo / Tabere de artă
Studio foto
Studio video
Producție film
Cursuri / Seminarii
Casting

Arhitectură: Tradițional

Interior: Rustic zonal / artizanal

Climă: Temperată 4 anotimpuri

Cota de la nivelul mării: < 1500

Vegetație dominantă: Păduri conifere

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Colinar

Material de construcție: Lemn

Cazare directă: 25-30 persoane

Condiții cazare: Foarte bune

Țară:Romania

Oraș:Dragoslavele

Telefon: 0728 828 524 ; 0248 544582 ; 0728 828 521

Email: radian_2004@yahoo.com sau office@greencamp.ro

Adresă / Rezervare:
Cum ne găsiți

 Cum ne găsiți

Cabana este amplasată pe Valea Frasinului  , în puctul de intersecție a Munților Leaota cu Masivul Iezer Păpușa ,pe malul drept al pârâului Frasin.   Distanta din DN 73/E574 până la cabană este de doar de 700 m, Accesul se face  pe drum asfaltat recent, fără voia noastră (noiembrie 2012)  .Se poate ajunge la noi cu orice tip de mașină , indiferent de sezon.

Coordonatele GPS ale Cabanei       Latitudine :    N 45,35908;                    Longitudine:         E 25,16209

Accesul este facil cu autoturismul din drumul ce leagă Brașovul  de   Câmpulung .

- Dacă veniți din București pe A1 , de pe autostradă la km 115 faceți dreapta către Brașov (via Câmpulung) urmând DN 73. La ieșirea din Câmpulung țineți Brașovul  ( DN73 ; E 574) și urcați Mateiasul până la Mausoleu, apoi coborâți până în Loc. Dragoslavele. Înainte cu circa 100 m de  iesirea din Dragoslavele , nu intrati in Rucar, faceți stânga peste podul de pe  răul Dâmbovița.Ca reper, panoul  publicitar verde si cadru metalic alb al  pensiunii Lyana și marcajul bulină roșie pe fond alb către Vf Căpitanul și Cabana Frasin . După trecerea podului , urmați marcajul bulină roșie spre dreata și urcați pe Valea Frasinului  iar la sfârșitul asfaltului și  începutul drumului forestier, pe malul stâng al apei, se află cabana. Accesul ăsta nu e prea frumos, trebuie să treceți pe lângă barăcile  fostului șantier al Hidroelectica , dar odată ce ați intrat pe Valea Frasinului se schimbă perspectiva.

 

Din București  cu autocarele Montana si Amic , de la Autogara Militarii (zona Păcii) cu  trasee regulate până la Rucar.Traseul durează cam 3 ore și jumătate și vă lasă la 15 minute de mers pe jos de cabană. Din Brașov , gara Bartolomeu, sunt curse regulate spre Câmpulung.

Distante fata de principalele centre urbane :

Campulung Muscel – 25 km

Moeciu -35 km

Targoviste – 60 km

Brasov – 60 km

Pitesti – 74 km

Bucuresti -165 km prin Targoviste sau 190 km prin Pitesti

Caile rutiere ce patrund din si  în interiorul Culoarului Rucar—Bran :


*Cîmpulung—Brasov (DN 73) are 74 km lungime si este complet modernizat, reprezentînd de fapt vechiul drum transcarpatic al Branului, din care se desprind numeroase sosele judetene si comunale catre toate asezarile si obiectivele turistice din culoar;
**Tîrgoviste—Voinesti—Stoenesti—Valea Mare-Pravat (DN 72 A) are o lungime de 74 km si este modernizat din anul 1969. Reprezinta drumul ele acces principal care patrunde în culoar pe la Stoenesti, de unde se desprinde si drumul judetean Stoenesti — Dragoslavele. DN 72A se racordeaza în localitatea Valea Mare-Pravat (lînga Combinatul de lianti de la Mateias) cu drumul national Cîmpulung —Bran (DN 73);
***Predeal—Rîsnov (DN 73A) deriva din DN1 (Bucuresti — Brasov) a carui bifurcatie are loc la Predeal. DN 73A se racordeaza apoi la Rîsnov cu DN 73 (Pitesti — Cîmpulung — Brasov).
****Stoenesti—Dragoslavele, cu o lungime de 11 km, este partial modernizat, favorabil circulatiei auto si scurteaza cu 20 km accesul spre culoar prin DN 72 A si apoi DN 73,  reprezinta vechiul drum medieval insa pe o portiune de 3 km nu este asfaltat.
*****Podu Dîmbovitei—Satic—Pecineagu, cu o lungime de 21 km, însoteste valea superioara a Dîmbovitei. Este un drum nemodernizat. Acest drum faciliteaza accesul în culoarele Tamas si Otic, precum si patrunderea spre muntii Iezer-Papusa, Piatra Craiului, Ţaga si Fagaras.
******Podu Dîmbovitei—Dîmbovicioara—Brusturet are 15 km lungime, modernizat pana in satul Dîmbovicioara si Ciocanu ,bine întretinut, accesibil mijloacelor auto cu mentiunea ca în perioada noiembrie — aprilie drumul este dificil, iar sectorul Dîmbovicioara — Brusturet iarna este impracticabil.
*******Drumul comunal Dambovicioara -Ciocanu -Sirnea (3 km ) este modrnizat pana in Ciocanu (2,5 km). Astfel se scutesc 20 km prin varianta de ocolire prin Fundata -Sirnea
********Drumul comunal Fundata—Sirnea (5 km) se desprinde din DN 73 (în apropierea popasului turistic Sirnea), accesibil aproape tot timpul anului, este prost întretinut si reprezinta calea de acces spre  localitate turistica Sirnea, precum si spre Dambovicioara prin satul Ciocanul
*********Drumul comunal Fundata—Fundatica (3 km) se desprinde tot din DN 73, în centrul comunei Fundata. Este unul dintre cele mai înalte drumuri auto din Carpatii Meridionali. Iarna este dificil de parcurs. Recent s-a modernizat , turnandu-se asfalt doar in Fundata.
**********Drumul comunal Bran-Magura (6 km), modernizat dar nu in totalitate, bine întretinut, permite accesul în Platforma Bran si apropierea de Cheile Prapastiei din Muntii Piatra Craiului.

***********Drumul auto forestier  Dragoslavele – Saua Prislop – Cantonul Andolia  – 11 km- , cel mai spectaculos  drum al culoarului Rucar-Bran , modernizat in 2013 , accesibil pentru viitoarele partii de schi si pentru vizitarea rezervatiei Piatra Craiului-Cheile Ghimbavului . Drumul apartine Obstei Dragoslavele iar permisiunea de trecere  trebuie ceruta expres la  Obste nu la bariera  . Interzisa camparea si aprinderea focului pe tot segmentul de drum sau in apropiere, interzis accesul cu ATV sau alte mijloace motorizate in afara drumului  ;  excelent pretabil pentru turele de ciclism montan, se poate realiza un traseu in circuit . Detalii la Cabana Frasin.

 

Automobilistii pot folosi statiile PECO de la Cîmpulung, Rucar , Bran si Rîsnov


Agentie de turism