Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te


Palatul Brukenthal

Detalii

Suprafa╚Ť─â (mp): 10.000 - 30.000

Capacitate locuri: 60 și respectiv 120 de locuri

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Sala Restaurant

Sala festiv─â

Parlament 30 Persoane Parlament 100 Persoane
Teatru 50 Persoane Teatru 100 Persoane
Forma U 30 Persoane Forma U 50 Persoane
Bloc 18 Persoane Bloc

60 Persoane

 

Palat în stil baroc târziu la începutul V─âii Oltului

Palatul baroc este cl─âdirea dominant─â a re╚Öedin╚Ťei de var─â. Este situat pe o teras─â de 12 metri deasupra V─âii Oltului, în punctul cel mai ridicat al ora╚Öului Avrig. Ansamblul cuprinde o cl─âdire principal─â cu trei aripi, de care sunt alipite dou─â cl─âdiri anex─â f─âr─â etaj. Planul în form─â de U este orientat, a╚Öa cum se obi╚Önuia în Transilvania, nu înspre strad─â, ci înspre parc.

Insipra╚Ťie vienez─â

Lui Brukenthal i-au servit ca surs─â de inspira╚Ťie la planificarea re╚Öedin╚Ťei sale – dar ╚Öi a palatului – ansamblurile de casteluri împ─âr─âte╚Öti din Schönbrunn ╚Öi Laxenburg. În special palatul aminte╚Öte prin pozi╚Ťia sa de pe culmea dealului de Glorietta din parcul palatului vienez Schönbrunn. Fa╚Ťadele reflect─â trecerea de la barocul târziu la clasicism. Cl─âdirea palatului cuprinde nenum─ârate înc─âperi de locuit, înc─âperi utilitare ╚Öi camere de oaspe╚Ťi. La primul etaj se afl─â o sal─â mare. Pe vremuri palatul ad─âpostea ╚Öi o însemnat─â galerie de picturi.

 

Centru de oaspe╚Ťi în Oranjeria din gr─âdina baroc─â

Situat─â idilic în mijlocul parcului Oranjeria este punctul de atrac╚Ťie principal pentru vizitatorii ansamblului Brukenthal. Cl─âdirea isoric─â a fost construit─â între anii 1770 ╚Öi 1779 dup─â planurile lui Samuel von Brukenthal. În anii 2011 ╚Öi 2012 am executat lucr─âri complexe de renovare pentru aceast─â cl─âdire. Farmecul istoric de alt─âdat─â l-am completat cu elegan╚Ťa ╚Öi confortul zilelor noastre. Oaspe╚Ťilor no╚Ötri le stau la dispozi╚Ťie în aceast─â unic─â cl─âdire baroc dormitoare moderne, un restaurant romantic ╚Öi dou─â s─âli pentru evenimente, de ex. petreceri, seminare sau conferin╚Ťe.

 

Reînnoirea vechilor tradi╚Ťii

Cl─âdirea în sine este format─â din dou─â p─âr╚Ťi, Oranjeria mic─â ╚Öi cea mare. Pe vremea lui Brukenthal aici g─âseau ad─âpost de iernile transilv─ânene plante exotice din toat─â lumea, cum ar fi l─âmâii sau portocalii de Sevilla, anana╚Öii, portocalii, pepenii ╚Öi cai╚Öii. O atrac╚Ťie special─â era Regina Nop╚Ťii, un cactus care inflore╚Öte doar o dat─â pe an, moment celebrat printr-un eveniment de societate. În anii urm─âtori dorim s─â reînnoim pas cu pas aceste tradi╚Ťii ╚Öi s─â reînsufle╚Ťim diversitatea botanic─â a parcului ╚Öi a gr─âdinilor.

 

Unicul parc baroc din sudul Transilvaniei

Parcul re╚Öedin╚Ťei de var─â a lui Brukenthal a fost gândit ini╚Ťial ca un complex de gr─âdini în stilul barocului târziu, care înc─â de pe vremea baronului ╚Öi chiar ╚Öi dup─â dispari╚Ťia acestuia în anul 1803 a fost completat cu elemente contemporane de horticultur─â. Fiind probabil singura gr─âdin─â-monument din Transilvania de Sud, parcul s- a p─âstrat în mare parte în conformitate cu structura ini╚Ťial─â.

Perspective largi, forme stricte

Nucleul complexului îl reprezint─â parcul baroc de la sfâr╚Öitul secolului al XVIII-lea. Caracteristic pentru acest tip de parc, numit ╚Öi gr─âdin─â francez─â, este orientarea înspre palat, de unde privitorului i se ofer─â o persepectiv─â larg─â, care aparent ajunge pân─â în dep─ârt─âri. Formele stricte, simetrice, ast─âzi se pot doar intui, plantele originale aproape s-au pierdut de-a lungul decenilor de neglijare – cu mici excep╚Ťii, cum ar fi arborii de lalea (tulipanii). De abia de la începutul ultimului mileniu au început treptat lucr─ârile de redare a aspectului ini╚Ťial.

Grădina englezească și olandeză

Pe lâng─â restaurarea gr─âdinii baroc se inten╚Ťioneaz─â ╚Öi refacerea gr─âdinii peisagistice în stil englezesc precum ╚Öi a mai multor gr─âdini utilitare sau ornamentale. În fa╚Ťa Oranjeriei se afla probabil a╚Öa numita gr─âdin─â olandez─â, a c─ârei pozi╚Ťie ferit─â era prielnic─â plantelor exotice. În partea din spate, partea de nord, a parcului se afla o gr─âdin─â cu fazani, în care p─âs─ârile se puteau mi╚Öca liber.

Gr─âdini utilitare pentru plante exotice

Inten╚Ťia lui Brukenthal era nu numai de a amenaja un parc estetic, ci ╚Öi de a se folosi de el pentru cultivarea legumelor ╚Öi fructelor. În acest scop au fost amenajate în diferite p─âr╚Ťi ale parcului, gr─âdini utilitare în care erau cultivate pe lâng─â plantele locale ╚Öi plante aduse de departe, printre care amintim arborii fructifieri exotici, cum ar fi ananasul, l─âmâiul, portocalul ╚Öi o legum─â neobi╚Önuit─â pentru Transilvania, sparanghelul.

Fântâni arteziene romantice

Înc─â din vremea lui Brukenthal curgea prin parcul re╚Öedin╚Ťei de var─â Pârâul Morii. Pârâul alimenta o multitudine de cursuri ╚Öi jocuri de ape precum ╚Öi de fântâni arteziene. Din p─âcate, aidoma altor p─âr╚Ťi ale parcului, ╚Öi sistemul de ape s-a degradat din cauza neglijen╚Ťei. Vizitatorii parcului englezesc pot vedea ╚Öi ast─âzi izvorul în form─â de cap de ╚Öarpe. În viitor este planifcat─â o reamenajare a izvoarelor ╚Öi a cursurilor de ape.

 

Sibiu, Mun┼úii Carpa┼úi ┼či bisericile fortificate

O excursie în Transilvania ┼či Mun┼úii Carpa┼úi merit─â nu doar din cauza Palatului Brukenthal, dar ┼či din numeroase alte motive: Ora┼čele medievale precum Bra┼čovul ┼či Sibiul dar ┼či satele tradi┼úionale române┼čti de p─âstori aflate la marginea Carpa┼úilor atrag numero┼či turi┼čti. Mai mult decât atât, nu trebuie s─â uit─âm nici multele sate construite de sa┼čii din Transilvania care au marcat puternic peisajul cu minunatele lor biserici fortificate.

Sibiu – Capitala Cultural─â European─â

Având în vedere c─â ora┼čul a fost Capital─â Cultural─â European─â în 2007, al─âturi de Luxemburg, Sibiul este bine cuno- scut nu numai în România, ci ┼či în restul Europei. Ora┼čul î┼či are originea într-o baz─â de coloni┼čti germani din secolul al 12-lea. În centrul istoric al ora┼čului ┼či-a p─âstrat aproape complet arhitectura sa medieval─â. Cl─âdiri mai noi sunt magnificul palat baroc al fostului guvernator, Samuel von Bruken- thal ┼či Biserica Catolic─â. Mai presus de toate se înal┼ú─â turnul de 73 metri al Bisericii Evanghelice. O serie de evenimente culturale atrage vizitatori pe tot parcursul anului – recomandabile sunt Festivalul Interna┼úional de Teatru din luna mai ┼či târgul de Cr─âciun din pia┼úa mare din luna decembrie.

Bra┼čov ┼či Biserica Neagr─â

În sud-est ul Carpa┼úilor se afl─â Bra┼čov. Ca ┼či alte ora┼če din regiune Bra┼čovul are o istorie de 800 de ani. Înconjurat de pantele abrupte ale mun┼úilor, ora┼čul vechi, este dominat de Biserica Neagr─â, cea mai mare biseric─â în stil gotic din Transilvania. Vizitatorii pot vizita ruinele zidurilor ora┼čului vechi. La sud de ora┼čul vechi ve┼úi g─âsi cartierul Schei unde se poate descoperi farmecul distinctiv al unei dezordini de mici alei încurcate.

Hotelul de Ghea┼ú─â de la Bâlea Lac

Din anul 2005 în fiecare iarn─â Hotelul de Ghea┼ú─â se reconstruie┼čte în Mun┼úii F─âg─âra┼č din materialele oferite de natur─â. Blocurile imense de ghea┼ú─â, t─âiate ┼či scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar z─âpada, care este adunat─â de pe întreg versantul montan, este folosit─â pentru fixarea c─âr─âmizilor de ghea┼ú─â ┼či finisarea zidurilor. Pe lâng─â Hotelul de Ghea┼ú─â îi invit─â Ice Restaurant pe oaspe┼úii într-o c─âl─âtorie culinar─â de neuitat: luând loc la o mas─â complet din ghea┼ú─â, primind un meniu special ┼či el, par┼úial aranjat pe farfurii din ghea┼ú─â. Complexul este completat prin Biserica de Ghea┼ú─â care a devenit repede foarte popular─â în rândul turi┼čtilor, accesul în interior fiind permis tuturor celor interesa┼úi, indiferent de religie sau orientare religioas─â. www.hotelofice.ro

Satele s─âse┼čti ┼či bisericile fortificate

Între cele dou─â ora┼če se afl─â un peisaj deluros, pres─ârat cu sate mici, pur. Aproape toate satele sunt dominate de o biseric─â fortificat─â, construit─â in Evul Mediu târziu de c─âtre fo┼čtii reziden┼úi – sa┼čii din Transilvania – cu scopul de a se proteja împotriva du┼čmanilor. Unele sate, cum ar fi Biertan sau Prejmer, de la sfâr┼čitul anilor 1990, fac parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Tradiţiile vii din Mărginimea Sibiului

La sud de Sibiu, la poalele Carpa┼úilor se întinde pe aproximativ 100 km a┼ča-numita M─ârginimea Sibiului. Timp de secole, locuitorii din sate au tr─âit din cre┼čterea ovinelor ┼či me┼čte┼čuguri. Chiat ┼či în prezent, se poate întâmpla s─â întâlne┼čte în aceste sate pitore┼čti o petrecere de nunt─â cu participan┼úii îmbr─âca┼úi în costume tradi┼úionale sau respectând obiceiurile str─âvechi. Celebra brânz─â produs─â în aceast─â regiune este vândut─â chiar ┼či în capitala Bucure┼čti.

 

Cadru cu stil pentru evenimentele dumneavoastr─â

Re┼čedin╚Ťa de var─â Samuel von Brukenthal reprezint─â o loca╚Ťie deosebit─â destinat─â organiz─ârii celor mai importante evenimente din via┼úa dvs, pentru care ambian╚Ťa baroc─â asigur─â un cadru clasic, elegant ╚Öi unic. Cl─âdirea Oranjeriei dispune de dou─â s─âli festive, proasp─ât renovate ╚Öi amenajate complet, care înc─â p─âstreaz─â farmecul baroc al întregului complex.

Evenimente de neuitat

  • Nun┼úi – Locul ideal pentru nunta de vis
  • Familie – Petreceri de familie de neuitat
  • Companii – Evenimente de firm─â cu stil
  • Copii – Distrac╚Ťie pentru copii în parcul baroc

Ideal pentru petreceri private sau de firm─â

Sala festiv─â dispune de o capacitate de 120 de locuri, iar sala mic─â (restaurantul) are o capacitate de  60 de locuri. De asemenea, în parcul Palatului Brukenthal exist─â o zon─â special amenajat─â pentru cei care doresc s─â vin─â cu cortul. Pentru diverse evenimente, v─â putem pune la dispozi┼úie un cort cu o capacitate de 300 de locuri care va fi amplasat în gr─âdina Re┼čedin┼úei de var─â a baronului Samuel von Brukenthal. În preg─âtirea evenimentelor ne orient─âm dup─â dorin╚Ťele dumneavoastr─â.

G─âsim solu╚Ťii potrivite atât pentru petreceri private, cum sunt nun╚Ťile sau zilele de na╚Ötere, dar ╚Öi pentru evenimente de firm─â, cum sunt conferin╚Ťele sau seminariile. În pre┼úul de închiriere a cortului sunt incluse scaunele, husele pentru scaune, mesele ┼či fe┼úele de mas─â, elementele de decor (sfe┼čnice, lumân─âri, stativ list─â invita┼úi, covor ro┼ču).

Preg─âtiri care respect─â dorin╚Ťele dumneavoastr─â

Ne ocup─âm, la cerere, de muzic─â, fotograf, decora┼úii, aranjamente florale ┼či foc de artificii, totul respectând gustul ╚Öi dorin╚Ťele dumneavoastr─â. Pentru o ofert─â personalizat─â, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi. Evenimente mai mari se pot desf─â╚Öura la cortul amplasat în parcul Palatului. Printre partenerii no╚Ötri se num─âr─â:

Observa┼úie: Pentru fotografii profesioniste f─âcute în incinta Parcului se percepe o tax─â de fotografiat în valoare de 100 de lei. Veniturile din aceast─â tax─â se folosesc pentru amenajarea Parcului ╚Öi a gr─âdinilor.

Op╚Ťiuni:
Parchet dans
Loje
Sursa trifazic
Sonorizare
Proiectoare
Buc─ât─ârie / Catering
Atelier repara╚Ťii / ├«ntre╚Ťinere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Fumat incint─â
Alcool incint─â
Canalizare
Spa╚Ťiu ├«nchis
Spa╚Ťiu deschis
Posibilitate decopertare vara
Aer condi╚Ťionat
Regie sunet și lumini
Sal─â de recep╚Ťie / conferin╚Ťe
Depozit decoruri, material
Drum asfaltat
Asisten╚Ť─â medical─â pe raza 15 km
Scop:
Repeti╚Ťii
Spectacole
Expo / Tabere de art─â
Studio foto
Studio video
Festivaluri
Recep╚Ťii
Produc╚Ťie film
Conferin╚Ťe
Cursuri / Seminarii
Casting
Cafe-concert / Petreceri
Proiec╚Ťii
Concert

Arhitectur─â: Baroca

Clim─â: Temperat─â 4 anotimpuri

Cota de la nivelul m─ârii: < 1000

Vegeta╚Ťie dominant─â: P─âduri foioase

Relief dominant: Montan

Peisaj dominant: Colinar

Material de construc╚Ťie: C─âr─âmid─â

Tipologie: Locuit / Cazare / Ad─âpost

Cazare direct─â: 10-15 persoane

Condi╚Ťii cazare: Foarte bune

Țară:Romania

Oraș:Avrig

Telefon: 0040.726.234.417

Email: office@palatulbrukenthalavrig.ro

Adres─â / Rezervare:

Str. Gheorghe Laz─âr nr. 39
555200 Avrig
jud. Sibiu, România

Website: http://www.palatulbrukenthalavrig.ro/

Agentie de turism