Intră în cont / Inregistreaza-te


Casa Mosului


Nici un videoclip încărcat. 

Detalii

Suprafață (mp): 300 - 1.000

Capacitate locuri: 11

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 24 / 24

Descriere / Avantaje:

Pensiunea este structuratã astfel:

 • Parter
 • Mansardã

Parterul este compus din :

 • living, spatiu pentru luat masa si lounge dotat cu semineu cu focar deschis, TV-cablu, internet wireless, CD/DVD-player
 • bucãtãrie complet utilata
 • 2 bãi

Spaţiul livingului este armonios împãrţit, semineul cu focar deschis şi scara din buşteni care urcã la mansardã reprezentând elemente cu greutate, care creazã o ambianţã primitoare.

Elementul rustic predominã în design-ul interior fãra a fi însã din abundenţã. Obiectele rustice au o valoare istoricã realã şi sunt fãcute manual de cãtre un meşteşugar înzestrat.

Bucãtãria este complet utilatã: aragaz, cuptor cu microunde, cafetieră, frigider, masă de lucru, veselă, prãjitor pâine.

 

Mansarda este alcãtuitã din 5 camere: 2 camere matrimoniale, 2 camere cu 2 paturi si 1 camera cu 3 locuri.

Fiecare camerã este dotatã cu baie proprie.

Lenjeria de pat din puf de gasca.

Trei dintre camere au balcon spre curtea interioarã cu o vedere deosebitã spre munţii Fãgãraş.

Toate camerele sunt dotate cu lcd / cablu-tv / internet wireless.

 

Partea de la intrare este pavatã cu piatrã de râu şi faciliteazã parcarea a 5 maşini. Curtea este plinã de verdeaţa si pomi fructiferi :  meri, peri, pruni, cireşi, nuci, plante şi flori deosebite, toate fiind  întreţinute cu  apa rãcoroasã de la fântâna din curte. Curtea are o suprafaţã de 1100 mp.

Activităţi agrement

In sezonul cald:

 • Calarie
 • Plimbari cu trasura
 • Plimbãri cu bicicletele
 • Drumetii montane
 • Pescuit

In sezonul rece - zapada este prezenta 6 luni din an in zona de munte:

 • Ski - zona excelenta pentru ski de tura
 • Snowboarding
 • Sanie

 

Imprejurimi

Manastirea Cârta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane, situata pe malul stâng al Oltului, între municipiile Sibiu si Fagaras, în imediata vecinatate a localitatilor de azi Cârta (în germana Kerz, în maghiara Kerc) si Cârtisoara (în germana Oberkerz). Manastirea a fost fondata în anii 1205-1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei, fiind desfiintata la 27 februarie 1474 de regele Matei Corvin. Abatia cisterciana Cârta a detinut un rol major in istoria politica, economica si culturala a Transilvaniei medievale, cât si introducerea dar si în diseminarea artei gotice în spatiul intracarpatic.

 

 

 

Muntii Fagarasului fac parte din Carpatii Meridionali, fiind cel mai maiestuos, salbatic si spectaculos lant montan al României. De la est la vest masoara aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km. Muntii Fagarasului seamana cu o imensa coloana vertebrala orientata de la est la vest având "coastele" (culmile) orientate catre nord si, respectiv, sud. Culmile din partea nordica sunt cu mult mai scurte si mai abrupte decât cele din partea sudica, care sunt foarte lungi si domoale.

 

 

Suprafata totala acoperita de muntii Fagarasului este peste 2.400 km², fiind, spre comparatie, de circa 7,5 ori mai mare decât a muntilor Bucegi. Pe cuprinsul întinderii masivului Fagarasilor se gasesc 6 vârfuri de peste 2.500 de metri: Moldoveanu cu 2.544 m, Negoiu cu 2.535 m, Vistea Mare cu 2.527 m, Caltun-Lespezi cu 2.522 m, Vânatoarea lui Buteanu cu 2.507 m si Dara cu 2.501 m. Exista, de asemenea, 42 (45, dupa alte surse) de vârfuri având peste 2.400 m si mai mult de 150 de vârfuri de peste 2.300 m.

 

 

 

 Transfagarasanul (trans + fagaras) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai înalt lant muntos din muntii României, care face parte din Carpatii Meridionali.

 


A fost inaugurat la 20 septembrie 1974, si leaga localitatile Arefu, Arges cu Cârtisoara, Sibiu. Drumul urca pâna la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseste serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; datorita serpentinelor si drumului în rampa viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfârsitul lunii octombrie pâna în luna iunie datorita zapezii care acopera drumul.Acest drum are mai multe tunele si viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiuni, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

 

 

 Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040m, în Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafata de 46508 mp si adâncimea de 11,35 m.În anul 1932 lacul Bâlea si o suprafata de circa 180 de hectare în jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica.

 

 

La Lacul Bâlea se poate ajunge în timpul verii cu masina, pe Transfagarasan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana "Bâlea Cascada". În Muntii Fagaras se mai afla si lacurile Capra, Podragu mic, Podragu mare, Avrig, Urlea, etc.În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheata din Europa de Est.

 

 

 


 Balea Cascada

 

 


 "Muzeul Etnografic si Memorial Badea Cârtan"

 

 

 Mãnãstirea Brâncoveanu, Sâmbãta de Sus

 

 

Resedinta de vara si parcul Samuel von Brukenthal din Avrig

 

Opțiuni:
Parcare
Bucătărie / Catering
Bar - foyer
Atelier reparații / întreținere pe raza 15 km
Semnal GSM / Net
Alcool incintă
Etajat
Canalizare
Spațiu închis
Spațiu deschis
Aer condiționat
Asistență tehnică și administrativă
Vestiar
Drum asfaltat
Drum forestier / De țară / Poteci
Asistență medicală pe raza 15 km
Scop:
Expo / Tabere de artă
Studio foto
Studio video
Casting
Cafe-concert / Petreceri
Proiecții

Arhitectură: Tradițional

Interior: Rustic zonal / artizanal

Cota de la nivelul mării: < 1000

Vegetație dominantă: Păduri foioase

Relief dominant: Montan

Material de construcție: Cărămidă

Tipologie: Locuit / Cazare / Adăpost

Cazare directă: 15-20 persoane

Condiții cazare: Foarte bune

Țară:Romania

Oraș:Cartisoara

Telefon:40-745-939.248, 0040-745-624.477

Email: info@casa-mosului.ro

Adresă / Rezervare:

Cartisoara nr. 395, Sibiu. Localitatea Cârţişoara este situată în vecinătatea Munţilor Făgăraşului, pe malul pârâului
Cârţişoara, la sud de şoseaua naţională Sibiu-Braşov. Cartisoara se află pe itinerariul şoselei DN7C care traversează Munţii Făgăraşului.

GPS coordinate:

Lat:    45.724510947774256

Long: 24.570860354986586

Website: http://www.casa-mosului.ro/

Agentie de turism