Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te
AE Agency


Palatul Cultural


Nici un videoclip ├«nc─ârcat. 

Detalii

Suprafa╚Ť─â (mp): 300 - 1.000

Capacitate locuri: 500 / 170 / 100

Disponiblitate zile: 7 / 7

Disponiblitate ore: 8 / 24

Descriere / Avantaje:

Prezint─â o îmbinare de stiluri: neoclasic (fa╚Ťada), corintic (coloanele care sprijin─â frontonul fa╚Ťadei), stilul Rena╚Öterii italiene (aripile laterale), cel de inspira╚Ťie gotic─â (elemente ale castelului huniazilor, prezente în partea dinspre parc a cl─âdirii)


Sala mare a Palatului Cultural Arad
 

                         

 
 

Sala mare de concerte este principala incint─â a cl─âdirii Palatului Cultural. Este un spa┼úiu generos amplasat la primul etaj al cl─âdiri. Decora┼úia, ornamentele ┼či corpurile de iluminat sunt în stil Secesion. În momentul actual sala este în curs de readucere la înf─â┼úi┼čarea pe care a avut-o la inaugurare, urmând ca mobilierul s─â fie realizat de o manier─â adecvat─â stilului arhitectural al întregii construc┼úii. Sala poate g─âzdui în condi┼úii optime peste 500 de spectatori atât la parter cât ┼či în cee trei loje de la etaj. Scena este frontal─â, fix─â. Accesul pe scen─â este posibil prin dou─â u┼či glisante situate lateral spate care permit fluxul c─âtre spa┼úiile din lateral ┼či spatele scenei. Pe spa┼úiul scenic se poate ajunge ┼či cu ajutorul unor trepte trepte, practicate în spa┼úiul scenic, lateral fa┼ú─â, care fac leg─âtura dintre sal─â ┼či scen─â în mod direct. Suprafa┼úa scenei, de 14 m X 11 m, este structurat─â pe trei nivele conform cerin┼úelor amplasamentului orchestrei simfonice tradi┼úionale. Scena este parchetat─â. Sistemul de iluminare este unul fix, optim pentru desf─â┼čurarea concertelor simfonice. Spa┼úiul exceleaz─â printr-o acustic─â natural─â deosebit─â, perfect adecvat─â evenimentului muzical. Din acest motiv numeroase forma┼úii muzicale dornice s─â realizeze înregistr─âri profesionale vin chiar ┼či din alte localit─â┼úi în aceast─â sal─â pentru a o folosi ca studio natural de înregistr─âri. Pe scena mare de concerte se afl─â în mod curent dou─â piane de concert, marca Steinwey ┼či Bluthner în perfect─â stare de func┼úionare. Scena nu dispune de cortin─â, nici de instala┼úii speciale de iluminare mobil─â cu reflectoare. Pentru buna desf─â┼čurare a activit─â┼úii de pe scen─â, în spatele ┼či lateral de ea, exist─â 2 cabine de dimensiuni mici pentru dirijor ┼či soli┼čti, prevazute cu oglinzi ┼či cuiere, una este dotat─â cu pianin─â. Chiar în apropierea scenei se afl─â o cabin─â vestiar dotat─â cu 5 posturi de machiaj. În spatele scenei se afl─â dou─â spa┼úii mari de depozitare cu func┼úie de vestiar în care încap cca 20, respectiv 50 persoane. Aerisirea s─âlii de concerte este direct─â prin ferestrele cu vitralii de la nivelul lojilor laterale. Accesul publicului la parter se face din holurile s─âlii prin cîte 3 u┼či duble pe fiecare lateral─â a s─âlii ┼či dou─â u┼či duble pe latura opus─â scenei. Accesul publicului în balcoane este asigurat de cîte dou─â u┼či duble pentru fiecare balcon.

 

Sala mic─â

Este un spa┼úiu cu posibilit─â┼úi multiple de utilizare. 

De dimensiuni medii, 20 m X 9 m, sala poate fi utilizat─â pentru concerte de muzic─â de camer─â, recitaluri sau conferin┼úe. 
Frontal, opus intr─ârii, exist─â amenajat un podium pe care încap, al─âturi de pianul de concert, o forma┼úie de muzic─â de camer─â.
Aerisirea ┼či iluminarea diurn─â este asigurat─â prin ferestrele monumentale care vitreaz─â aproape toat─â lungimea unuia dintre pere┼úii mari ai spa┼úiului. 
Iluminatul nocturn este realizat prin 6 corpuri de iluminat originale în stilul Art nouveau, amplasate pe plafon. Nu exist─â instala┼úii speciale destinate spa┼úiului scenic.
În mod curent sala este locul de repeti┼úie pentru corul institu┼úiei, ┼či poate fi închiriat─â pentru diverse ac┼úiuni colective cu grupuri medii de participan┼úi (conferin┼úe, simpozioane, mese rotunde, ┼čedin┼úe etc). În sal─â pot fi amplasate cca. 170 de scaune mobile tapi┼úate. 

  Holul central   Este un spa┼úiu spectaculos, conceput pentru facilitarea accesului în cele dou─â s─âli de spectacol ale palatului, pentru petrecerea timpului pauzelor concertelor, ca fumoar etc.

În cazuri speciale el poate fi utilizat ┼či ca loca┼úie destinat─â spectacolului dramatic sau muzical, fiind îns─â u┼čor supraacustic.
Este un spa┼úiu ideal pentru organizarea de reuniuni mondene, lans─âri de carte, amplasare de standuri expozi┼úionale de mici dimensiuni, expunere de crea┼úie vestimentar─â sau de art─â plastic─â etc. 

 

                                        

Op╚Ťiuni:
Parchet dans
Loje
Sonorizare
Proiectoare
Parcare
Semnal GSM / Net
Etajat
Spa╚Ťiu ├«nchis
Aer condi╚Ťionat
Regie sunet și lumini
Sal─â de recep╚Ťie / conferin╚Ťe
Asisten╚Ť─â tehnic─â ╚Öi administrativ─â
Vestiar
Scop:
Repeti╚Ťii
Spectacole
Expo / Tabere de art─â
Studio foto
Studio sunet
Studio video
Festivaluri
Recep╚Ťii
Produc╚Ťie film
Conferin╚Ťe
Cursuri / Seminarii
Casting
Cafe-concert / Petreceri
Proiec╚Ťii
Concert

Arhitectur─â: Eclectic─â

Interior: Art nouveau

Material de construc╚Ťie: C─âr─âmid─â

Tipologie: Spa╚Ťii culturale / Muzee

Hidro: Râu

Țară:Romania

Oraș:Arad

Telefon:0257 281 554

Email: office@filarmonicaarad.ro

Adres─â / Rezervare:

Pta G.Enescu nr 1

SanPlant