Intră în cont / Inregistreaza-te
AE Agency

Oana Catalina Chitu


1. Oana Cataina Chitu - Mana birjar.mp3.mp3
     
2. Oana Catalina Chitu \'ZARAZA\'.mp4.mp3.mp3
     
3. Oana Catalina Chitu - Da-mi gurita.mp3.mp3
     
 

Activitate:

Solista Vocala, Tango Interbelic Romanesc, Romante

Informaţii

Status: Consacrat

Disponibilitate de deplasare:
Da

ȚarăGermania

OrașFrankfurt Am Main, Berlin

Limbă

Limba nativa: Romana

Limba 1: Germana

Limba 2: Engleza

Aptitudini speciale

Carnet auto
Dans
Voce
Instrument muzical

Descriere

Par: Lung

Culoare par: Negru

Constitutie: Normal

Fizionomie: Caucazian

Gen: Feminin

Experienţă

Performanță artistică / Carieră / Repertoriu:

‘’Oanei Chiţu i-a reuşit să reînvie tradiţia tangoului românesc interbelic, uitat chiar şi în România, în capitala Germaniei, loc sensibil la muzica altor popoare. Ea însăşi este deschisă către alte culturi. Cântăreaţa, care a părăsit România în 1990 pentru a se stabili în Germania, a studiat mai întâi africanistica, fermecată de „exoticul” necunoscutului, apoi, în acelaşi spirit şi cu marea sa pasiune pentru muzică, s-a apropiat de muzica balcanilor, învăţând romanes şi cântând până astăzi alături de muzicieni consacraţi din Serbia, Grecia sau România, în formaţia „Romenca”.

În urmă cu doi ani, alături de Valeriu Caşcaval (ţambal), Anton Slavic (vioara), Alexej Wagner (chitară), Alexander Franz (contrabas), Dimitris Christidis (percuţie), Vladimir Karparov (saxofon, clarinet) şi de Dejan Jovanovic, s-a născut proiectul „Bucharest Tango”. Acesta a atras atenţia casei de discuri berlineză Asphalt Tango, iar în mai puţin de doi ani, s-a transformat în primul proiect cu muzică din România care nu se bazează în primul rând pe folclor, fie pe cel românesc, fie pe cel rom.’’


‘’Tangoul Oanei Chiţu se bazează pe elementele clasice ale acestui gen muzical, dar combină şi elemente de folclor şi unele de jazz, aşa cum puteau fi descoperite şi la predecesorii săi, Zavaidoc sau Jean Moscopol.  Iar succesul interpretărilor în maniera Chiţu vorbeşte de la sine.

Pe locul 4 în topurile world

‘’Albumul „Bucharest Tango”, lansat anul trecut pe piaţa internaţională, s-a clasat pe locul 4 în topul „Top Of The World Album” al revistei britanice „Songlines”, iar fanii cântăreţei se pot bucura în curând de un nou material discografic. Neobosită, Oana lucrează, printre multele apariţii pe scenă, şi la un nou proiect. ‘’.


-Traian Danciu-

Premii / Diplome:

Locul 4 în topul „Top Of The World Album” al revistei britanice „Songlines” - Albumul „Bucharest Tango”,

SanPlant