Intră în cont / Inregistreaza-te

Silviu Biris

Activitate:

Actor, MC, Cantaret

Informaţii

Status: Consacrat

Disponibilitate de deplasare:
Da

ȚarăRomania

OrașBucuresti

Limbă

Limba nativa: Romana

Limba 1: Engleza

Aptitudini speciale

Inot
Carnet auto
Imitator
Pantomimă
Tir
Scrima
Calarie
Schi
Dans
Voce

Descriere

Par: Scurt

Culoare par: Negru

Inaltime: 181-185

Greutate: 76-80

Constitutie: Normal

Fizionomie: Caucazian

Gen: Masculin

Experienţă

Performanță artistică / Carieră / Repertoriu:

„Apogeul dispare imediat ce-l atingi. Orice provocare e urmata de o alta. Gloria artistica n-are doar inaltime, ci si durata. Tine de conditia fizica buna, de roluri, de sansa unor intalniri cu regizori importantiEu nu-mi doresc un apogeu artistic punctual, ci o constanta a calitatii.Nu vreau sa fiu tot timpul pe primul loc, dar vreau sa fiu in plutonul primilor zece.”


Activitatea mea de actor:

Din 1997 sunt actor al Teatrului National I.L.Caragiale -Bucuresti.

Roluri importante in teatru:

Iordache - “D'ale carnavalului”

Rica Venturiano - “O noapte furtunoasa” I. L. Caragiale

Mr.Celophane - musicalul “Chicago”

Thisbe - “Visul unei nopti de vara” William Shakespeare

Genaro - “Lucrezia Borgia” Victor Hugo

Charles Estadston – “Ecaterina cea Mare” G.B.Show

Valer – “Tartuffe” MolliereLacusta

Voda - "Sanziana si Pepelea" V. Alecsandri


Roluri importante in filme:

- Restul e tăcere (2008)

- RaoulLe domaine perdu (2005)

- Stuff That Bear! (2003)

- DragosLes Percutes / Tacanitii (2002)

- PierrotTriunghiul Mortii (1999)The Shrunken City / Orasul in miniatura (1998)

- Ood SoldierMykosch (1995)

- ArthurTerente - Regele bălţilor (1995)Crucea de piatra

- ultimul bordel (1993) - RaduInceputul adevarului / Oglinda (1993)

 

Activitatea mea TV a inceput in anul 1993. Din timpul studentiei cand faceam albume duminicale si emisiuni de divertisment, culminand apoi cu a fi prezentator la emisiuni TV, prezentator de stiri si prezentator la petrecerile de Revelion incepand cu anul 2007.

 

MC pentru evenimente, petreceri de firma sau corporate, baluri ale bobocilor in licee, licitatii, party-uri de Craciun sau Revelion, organizate de cele mai importante firme nationale sau multinationale.MC pentru :-Petrecerea de Revelion 2010 la Hotel Intercontinental Bucuresti-Circ si Varietee Globus 2008-Vanghelionul 2007-Hotel Howard JohnsonOrganizator si scenarist pentru Team-building-uri si evenimente, trainer colectiv sau personal pentru toate firmele nationale si internationale prezente in Romania.Consiliere si training, body-language si comunicare pentru angajatii marilor companii.Sustinere module de teatru pentru licee, institutii publice sau private.De un an de zile sunt vocea postului tv ComedyStar.Nenumarate reclame audio, radio si TV.

 

Alaturi de Taraful Cleante spectacole de neuitat intr-un repertoriu de exceptie- Silviu Biris - solist voce- Taraful Cleante - vioara, tambal, bass, pian- Repertoriu de 75 minute structurat in doua parti
Prima parte cuprinde melodii celebre (asa zisele ever-green-uri romanesti) reorchestrate si adaptate unui stil ''miscat'' de dans, in ritmuri de swing, samba sau cha-cha, dar si un colaj de tangouri. Pe linga celebrele melodii „Zaraza”, „Vrei sa ne-ntalnim sambata seara” sau „Cel mai frumos tango din lume” etc. , spectatorii pot auzi si ritmurile unor melodii indragite si cunoscute cum ar fi „Cosarul” sau „Fetite dulci ca-n Bucuresti”. Show-ul este interactiv, se foloseste un arsenal variat de mijloace artistice: voce, actorie, step si dans, solistul canta pe scena, dar mai ales din mijlocul celor prezenti, ii anima si-i invita permanent la dans sau la participare emotionala (melodiile sunt cunoscute si de fiecare data lumea cinta cu noi ca la karoke).
A doua parte este adresata petrecaretilor, acelora care indragesc folclorul, muzica lautareasca si de pahar. Hore, sirbe, geamparale, s.a.m.d., cintece pe care regretatii Maria Tanase, Ioana Radu sau Gica Petrescu le-au facut celebre. „Uite-asa as vrea sa mor”, „Marioara de la Gorj”, „Cine-a pus circiuma-n drum”, „Ionel,Ionelule”, „Casuta noastra” etc., sunt doar citeva piese din repertoriul celor 30 de minute de cintece si de voie buna pe care Silviu Biris si Taraful Bucuresti vi le ofera in partea a doua. Repertoriul de petrecere contine cantece din toate zonele tarii.
De asemenea va ofer programe muzicale speciale alaturi de Analia Selis, program de tangouri romanesti si argentiniene.Alaturi de crina Matei si Diana Matei va ofer un show de muzica romaneasca.

http://silviubiris.ro/home.html

http://silviubiris.blogspot.ro/

Studii de profil

Academia deTeatru si Film - Bucuresti anul 1997 cu rolul „Baronul” din „Azilul de Noapte”de Maxim Gorki

 

Studii muzicale de specialitate in facultate : doi ani de vorbire si sonopoetica sub indrumarea prof.Nicolae Gafton,4 ani de canto cu profesorii Sorina Creanga si baritonul C-tin Gabor.


Studii de balet si dans in perioada facultatii.Aptitudini de dans clasic, societate, modern si popular din 1997 studii intensive de step.

Agentie de turism