Intră în cont / Inregistreaza-te

Ioana Mitu


1. Les Grisettes, La vedova allegra, Ioana Mitu, Timisoara, coreografia Liana Iancu.mp3.mp3
     
2. L'Elisir d'Amore - Elixirul Dragostei, Donizetti, Opera Nationala Bucuresti. VL 2012.mp3.mp3
     
3. Duetto Camillo Valencienne, Cristian Balasescu, Ioana Mitu, regia Mario De Carlo.mp3.mp3
     
 

Activitate:

Soprana, Solista Opera

Informaţii

Disponibilitate de deplasare:
Da

ȚarăRomania

OrașBucuresti

Limbă

Limba nativa: Romana

Limba 1: Engleza

Aptitudini speciale

Carnet auto
Dans
Voce

Descriere

Par: Lung

Gen: Feminin

Experienţă

Performanță artistică / Carieră / Repertoriu:

Ioana Mitu a fost unul dintre cei 12 tineri cântăreți selectate pentru sezonul 2011 Solti-Te Kanawa Accademy în Toscana, pentru a participa la un training intensiv cu Dame Kiri Te Kanawa și Sir Thomas Allen. În același an, ea a câștigat Georg Solti Premiul Fundatiei pentru tinerii cântăreți de operă.

Ioana a fost aleasa să se alăture IVC-Hertogenbosch Belcanto Masterclass (2011) și a lucrat cu Nelly Miricioiu și William Mateuzzi, devenind imaginea IVC 2012 . Din iulie 2012 a reprezentat România la Festivalul Salzburg Voice, unde a avut ocazia de a lucra cu mezzosoprana Therese Mahler, un descendent al familiei Mahler și, de asemenea, fondator al Filarmonicii Mahler la Viena.

 
A început cariera de operă în 2009, debutând pe scena Operei din Timișoara cu Musetta din Boema de Puccini, în timp ce era încă studenta. Această primă de performanță a fost un succes, asa ca a fost invitata mai târziu  in La Boheme (pe TVR Cultural), cu o distributie complet română (cu Teodor Ilincăi ca Rodolfo, Narcisa Brumar ca Mimi și Bogdan Zaharia ca Marcello).

Publicul a văzut-o din nou, foarte curând ca Valencienne, în, deschidere la Die Lustige Witwe în Timișoara, iar trei zile mai târziu, ea a câștigat Premiul de excelență la lieduri Concursul Național Român din Brasov (2009).
Care i-a adus, de asemenea, posibilitatea de a sustine auditii la Opera Națională București, pentru Gretel și Humperdinck din Hansel und Gretel. A debutat pe scena națională doar o lună mai târziu, în decembrie 2009.

Mai târziu, ea a jucat în Suzanna lui Mozart, Nunta lui Figaro (partea care a finalizat, de asemenea, ultimul examen de masterat), fiind în același timp un solist invitat al Operei Naționale București.

În timpul activității sale în Olanda Operastudio (2010-2011) a interpretat Despina în Cosi fan tutte si a avut mai multe recitaluri la Operahouse și Rotterdam Operadaagen Festival.

La începutul sezonului 2011-2012, a fost invitată să se alăture ansamblului Operei Naționale București, jucând Lucietta în Wolf-Ferrari I Quattro Rusteghi și Clorinda în Rossini La Cenerentola. Finalul de sezon a fost foarte prolific, fiind invitata să cânte cea mai mare parte (Adina), în noaptea de deschidere a L'Elisir d'amore, regizat de Marco Gandini. O lună mai târziu, tânăra soprană a fost aleasă să cânte Oskar timpul de deschidere a producției Plamen Kartaloff, Un Ballo in maschera. Pentru sezonul viitor, Ioana va juca Gilda din Rigoletto, Norina din Don Pasquale și Lauretta în Gianni Scchicchi.

Ea a evoluat în opere contemporane, cum ar fi Celan (Die Yunge Geliebte) de Peter Ruzicka, o coproducție de Bremen Opera cu Opera Națională București și Amelia al Ballo de Menotti (Amelia) în Experimental, al  Operei Studio din București. În timpul studiilor la Universitatea Națională de Muzică București, a jucat în Ultimele zile, ultimele ore de către A. Vieru (Puskina), telefon cu Menotti (Lucy), și Povestiri din Galeria oglinzilor de Alexandra Cherciu (Fetita).

A avut mai multe concerte în România, Germania, Austria, Olanda, Belgia și Italia, sub bagheta unor dirijori precum David Parry, Ivan Torsz, Helmut Rilling, David Crescenzi, Tiberiu Soare, Victor Dumanescu, Adrian Morar, Ovidiu Balan, Iurie Florea, Vlad Conta . Ioana a avut ocazia de a colabora si cu regizori precum Alexander Zeldin, Vera Nemirova, Marco Gandini, Hans Nieuwenhaus, Mario de Carlo, Plamen Kartaloff, Cristian Mihăilescu, Ștefan Neagrău, Anda Tabacaru.

Studii de profil

Soprana română Ioana Mitu a studiat la National Music University în București, cu Georgeta Stoleriu și la Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main cu Thomas Heyer. Un rol foarte important în dezvoltarea calitatilor ei vocale, a avut maestrul Corneliu Murgu, a carui îndrumare a avut o influență majoră a expresivitatii sale artistica. Imediat după terminarea studiilor, ea a fost invitată să se alăture ansamblului  Nederland Operastudio-Amsterdam (2010-2011 sezon), unde a lucrat cu Brian Masuda și Hans Schellevis.

Agentie de turism