Intr─â ├«n cont / Inregistreaza-te
AE Agency

KEMPES


1. KEMPES - Umar langa umar - live at Silver Church Bucuresti - official video.mp3.mp3
     
2. Kempes - Loc Pustiu (Live Silver Church).mp3.mp3
     
 

Activitate:

ROCK ! ROCK ! ROCK ! Heavy Metal

Informaţii

Status: Consacrat

Disponibilitate de deplasare:
Da

ȚarăRomania

OrașBucuresti

Limb─â

Limba nativa: Romana

Limba 1: Engleza

Aptitudini speciale

Inot
Carnet auto
Carnet moto
Calarie
Dans
Voce
Instrument muzical

Descriere

Par: Lung

Culoare par: Castaniu

Culoare ochi: Negri

Inaltime: 176-180

Constitutie: Slab

Fizionomie: Caucazian

Componenţă

Ovidiu Ioncu "Kempes"-voce

(n. 18 august 1966, în Arad) este fostul vocalist al trupei Cargo.

În 1988, Ioncu este cooptat în Cargo de la trupa Capricorn din Arad, în locul lui Leo Iorga, care p─âr─âsise trupa din cauza cenzurii la care era supus─â, alegâng mult mai cumin╚Ťii Compact. Porecla "Kempes" i s-a dat datorit─â îndemân─ârii în ale fotbalului ╚Öi a asem─ân─ârii cu fotbalistul argentinian Mario Kempes.

Alin Petrut- chitara,

Alin Moise- chitara,

"Taly" Talpai Csaba- bass,

 Sebastian Natas- tobe

Experienţă

Performan╚Ť─â artistic─â / Carier─â / Repertoriu:

Primele albume cu Cargo

Particip─â la primele trei albume ale trupei Cargo: Povestiri din Gar─â (1992), Destin (1995) ╚Öi Ziua Vr─âjitoarelor (1998), remarcându-se prin vocea puternic─â ╚Öi metalic─â.

La pu╚Ťin timp dup─â lansarea albumului Destin, Kempes are un accident de motociclet─â, în care este r─ânit grav. A urmat un extraordinar concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalent─â în care al─âturi de Cargo au cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, Weinberger ╚Öi al╚Ťii. Dup─â acest concert, Adrian Igri╚Öan (ex-RIFF, poreclit "Baciul") a r─âmas la Cargo ╚Öi a ocupat locul de chitarist-armonie, cântand ╚Öi vocal.

Al doilea accident de motociclet─â are loc cândva în 1998, Ioncu fiind for╚Ťat s─â citeasc─â versurile piesele de pe portativ, memoria fiindu-i afectat─â par╚Ťial (uitarea unor lucruri ╚Öi incapacitatea de a re╚Ťine date noi).
Plecarea de la Cargo

În mai 2003, Ovidiu Ioncu pleac─â în Australia la presiunile so╚Ťiei îns─ârcinate (pu╚Ťini ╚Ötiau la acea dat─â c─â este însurat), Adrian Igri╚Öan trecând pe pozi╚Ťia de vocalist principal. Trupa este nevoit─â s─â reînregistreze partea vocal─â la albumului Spiritus Sanctus, lansarea sa fiind întârziat─â cu 6 luni.

În Australia, Kempes se angajeaza ca zugrav, câ╚Ötigând mai mul╚Ťi bani decât o f─âcea în România (din tariful de 1.000€ pe concert trebuiau pl─âti╚Ťi cei 6 membri ai trupei, un roadie, deplas─ârile ╚Öi alte cheltuieli, suma fiind insuficient─â, iar membrii trupei fiind nevoi╚Ťi s─â aib─â ╚Öi îndeletniciri aduc─âtoare de bani). În octombrie 2005 se întoarce în România a doua oar─â, merge la un concert Cargo ╚Öi refuz─â s─â urce pe scen─â al─âturi de trup─â, din cauza starii generale de tensiune ce domnise între ei în perioada desp─âr╚Ťirii (la plecare declarase revistei Heavy Metal Magazin c─â din muzic─â nu se câ╚Ötig─â bani ╚Öi nu dore╚Öte s─â mai cânte vreodat─â).

În 2007 acord─â un interviu în care deplânge starea în care a ajuns trupa, renuntarea la rock ╚Öi îmbr─â╚Ťi╚Öarea direc╚Ťiei comerciale.

Într-un interviu acordat în 2009, Kempes afirm─â c─â este foarte posibil sa mai cânte în România, dar prefer─â s─â dezv─âluie am─ânuntele la momentul potrivit. Între timp se realizeaz─â financiar în Australia.
Rezident EX

La începtului lui 2012, Ovidiu Ioncu revine în ╚Ťar─â intr-un nou proiect: Rezident Ex, o trup─â foarte heavy, format─â din fo╚Ötii s─âi colegi de la Cargo Tavi Iepan (ex Progresiv TM/Autostop/Cargo) – chitar─â, Adrian Popescu (ex Metamorf/Cargo) – chitar─â ╚Öi muzicienii Christian Podratzky (ex Pro Musica/Impact/Abra) – bass, Florin Cvasa (ex Neurotica) – tobe ╚Öi Matthias Lange (ex-Metalium/Sinner) – chitar─â. Dupa un exploziv concert la Vama Veche, cat si la Timisoara, Rezident Ex anunta singurul concert ptr. anul 2012 la Arenele Romane - Bucure╚Öti, pe 21 septembrie.

 

Din toamna anului 2013, aduna in jurul sau artisti de valoare cu care formeaza trupa KEMPES.

Urmeaza lansarea primului album in octombrie 2014, ocazie cu care vor organiza un mare turneu in tara

Formatia lanseaza o interpretare a Povestiri din Gar─â, lansat─â de Cargo în 1992 (compozitor: Tavi Iepan), cat si o noua piesa + clip video "Catedrala sufletului".
Discografie cu Cargo
Albume

    Povestiri din gar─â – 1992
    Destin – 1995
    Colinde ╚Öi obiceiuri de iarn─â – 1996, relansat în 1999 cu corala Teofora
    Ziua Vr─âjitoarelor – 1998
    Colinde – 2000

Singles și altele

    1989 – 1989
    Brigadierii – 1989
    Buletin de ╚Ötiri – 1989
    Doi prieteni/Ana – 1990
    Capra/Lui – 1995
    Clasa muncitoare & Batacanda – 1996
    Steaua & Urare/Bucuria Cr─âciunului – 1997
    Cântecul Pa╚Ötelui – 1998, video
    Bag─â-╚Ťi min╚Ťile-n cap – maxi-single – 2000
    Mama (Mother) – 2000, video
    Cargo Box Set – include albumele Povestiri din gar─â, Destin ╚Öi Ziua Vr─âjitoarelor

Agentie de turism