Intră în cont / Inregistreaza-te

Cor Symbol


1. CORUL SYMBOL- NOEL- solista ANDREEA DIANA BLIDARIU.mp3.mp3
     
2. Corul Symbol - Miluieste-ma,Dumnezeule!.mp3.mp3
     
3. corul Symbol - A toi la gloire (2000).mp3.mp3
     
 

Activitate:

Cor

Informaţii

Status: Profesionist

Disponibilitate de deplasare:
Da

ȚarăRomania

OrașBucuresti

Limbă

Limba nativa: Romana

Limba 1: Engleza

Aptitudini speciale

Voce

Descriere

Gen: Feminin

Experienţă

Performanță artistică / Carieră / Repertoriu:

BIJUTERII CORALE II, 2010 - Editat de Trinitas:

1.Pre Tine Te laudam

Constantin Arvinte

2.Litanie (rugaciune)

Stefan Andronic

3.Lumina lina

Filotei Moroseanu, armoniz. Ioan Brie

4.Concertul nr. 1,p.I

Gavril Musicescu

5.Pana cand, Doamne

Dimitrie Bortneanschi

6.Cat de marit

Dimitrie Bortneanschi-Ioan Cartu

7.Ingerii cerului

Gheorghe Cucu

8.Troparul Sfantului Dimitrie

Nicolae Lungu, aranj. Luminita Gutanu

9.De Spiritu Sancto

Petr Eben

10.Clopote astrale

Teodor Zgureanu

11.Cati ca voi

Elena Mandru

12.Amurg

Luca Marenzio

13.Pribeagul

Iacob Regnart

14. Tançuj,tançuj

armoniz.M. Raichi

15.Viejo Ebro

Adrian A. Cuello Piraquibis

16.Haulita gorjeneasca

prelucrare Constantin Arvinte

17.Lino,Leano si Mazarica

Nicolae Ursu

18.Alunelul Oltenesc

Nicolae Lungu

19.In poenita,langa plopi

Gheorghe Danga

20.Braul amestecat

Pretorian Vlaiculescu

21.Sarba pe loc

Gheorghe Danga

 

Corul Symbol este un cor românesc cu un repertoriu variat, înființat în 1990, care aduce o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești. Repertoriul corului, care este sponzorizat de Biserica Ortodoxă Română este larg, cuprinzând muzică bisericească bizantină, creații corale bisericești ale compozitorilor români și străini, prelucrări de folclor românesc, muzică clasică românească și universală.

Corul este format mai ales din studenți și elevi, precum și dintr-un număr restrâns de absolvenți ai unor facultăți. Dirijorii corului sunt profesorul Jean Lupu (fondatorul corului) și Luminița Guțanu (doctor în stilistică muzicală).

Istoric

Corul a fost înființat la 18 septembrie 1990 de profesorul, Jean Lupu, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Craiova, care fusese 30 ani înaintea pensionării sale profesor de muzică și dirijor al corului Liceului Pedagogic din București. Întrucât corul fusese inițial conceput să fie axat pe muzică bisericească, fondarea sa a fost susținută și binecuvântată Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române între 1986 și 2007.

Activitate muzicală

Repertoriul corului Symbol este divesificat și bogat, cuprinzând nu numai muzică bisericească bizantină și piese corale bisericești a diferiți compozitori români și străini (precum a fost în starea sa incipientă), dar și numeroase prelucrări de folclor românesc, respectiv diferite piese de [[muzică clasică], atât românească cât și universală.

Corul a fost prezent pe numeroase scene din România, așa cum sunt Sala Palatului, Radiodifuziunea Română, Ateneul Român, Opera Națională, Palatul Cotroceni și Uniunea Compozitorilor, dar și în străinătate. În fiecare an, corul „Symbol” susține concerte în București și în alte localități ale țării, respectiv susține reprezentații, cântând la Liturghie în biserici și catedrale din București și din țară.

Ca un semn al valorii muzicale a corului, anual, Filarmonica Națională „George Enescu” include în programul său cel puțin un concert al corului „Symbol”. Corului „Symbol” i-a fost dedicată, în anul 1994, Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur de către compozitorul D.D. Stancu. Aceasta a fost cântată pentru prima oară la Cenaclul Uniunii Compozitorilor din România în același an.

Corul „Symbol” a fost nominalizay de două ori la rând, în 2001 și 2002, la Premiile Industriei Muzicale Românești pentru primele sale două albume, alături de nume de seamă ale muzicii clasice românești așa cum sunt Ion și Mădălin Voicu, Dan Iordăchescu și Madrigal.

Discografia formației cuprinde 12 albume în format de casetă audio sau CD audio, dar și o casetă video, „Vocile îngerilor”, înregistrată în 1992.Premii / Diplome:

1991, la Karditsa, Grecia , trofeul pentru cea mai bună interpretare a muzicii bizantine

iunie 1993, Premiul special al juriului la concursul școlar „București '93”

iulie 1996, Festivalul Internațional de Muzică de la Cantonigros, Spania, Premiul I la secțiunea „Coruri de copii” și Premiul Publicului (din 64 de formații participante)
1998    – Festivalul-concurs de la Chișinău, Republica Moldova – Premiul I
1998Noyon, Franța – Premiul al II-lea și Premiul Special al Juriului petru lucrarea impusă

1999    - Premiul al II-lea la Concursul Coral de la Bydgoszcz, Polonia

23 oct 2010 -  Diploma de Excelenta din partea Asociatiei Nationale Corale dinRomânia la aniversarea a 20 de ani de activitate “ pentru contributia deosebita adusa la promovarea muzicii corale românesti"
23 oct 2010 –
Diploma  Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România la aniversareaa 20 de ani de activitate “ pentru merite deosebite in promovarea creatiei corale românesti” ;
23 oct 2010  -
Diploma de Onoare “ Sf. Apostol Andrei - Ocrotitorul României “ din partea Patriarhiei României “pentru activitatea sa rodnica, folositoare Bisericii si societatii” ;

SanPlant