Intră în cont / Inregistreaza-te
AE Agency


Dresura, Inchirieri, Agrement - Herghelia Caii Lupilor

Informaţii


SubcategorieMamifere

RasaCabaline

DresatNu

TipDomestic

ȚarăRomania

OrașSat Sieu-Sfantu, Bistrita-nasaud

Culoaresur, arlechin, roib, murg, negru, rosu

Descriere


Refugiul "Caii lupilor" este un loc unic in Transilvania, situat in satul Sieu-Sfantu, la doar cativa kilometri de Bistrita. Amplasamentul este ideal, in mijlocul naturii, inconjurat de dealuri impadurite si ape curgatoare.

echitatie : Refugiul "Caii Lupilor" ofera cursuri de echitatie pentru incepatori, care se desfasoara intr-unul dintre cele doua manejuri ale centrului nostru, unul dreptunghiular de 20mx40m si unul circular cu diametrul de 19 m.
Pret: 35 lei/curs.

drumetie in stea : O drumetie calare "in stea" dureaza o zi, cu plecare de la "Caii Lupilor" si intoarcere in acelasi loc. Distanta parcursa este in medie de 30 km.

In primul rand, vom stabili calul pe care il veti incaleca. Apoi se face cunostinta cu caii: periaj, punerea echipamentului etc. In prima parte a zilei se parcurg aproximativ 15 km, dupa care se face o pauza de pranz.

A doua parte a zilei este traseul de intoarcere spre Refugiu, diferit de cel de plecare. Scopul unei drumetii de acest fel este relaxarea in linistea naturii alaturi de partenerul de nadejde: calul.
Pret: 200 lei

weekend ''Drumul Fanatelor" inseamna doua zile de calarie. Prima zi de calarie ne duce de la Refugiul "Caii Lupilor" pana la "Cabana Fanatelor", langa satul Beudiu. Seara, facem un traditional gulas la ceaun si povestim, in jurul unui foc de tabara, despre aventurile de peste zi. A doua zi, dupa micul dejun, ne pornim din nou spre Refugiu, dar pe un traseu diferit de cel de plecare.
(Bagajele dvs. vor fi transportate de o masina de la Refugiu la "Cabana Fanatelor" si inapoi.)

wekend ''Caii Lupilor'' : Drumetia de week-end inseamna doua zile calare. Cele doua trasee sunt diferite si se vor desfasura "in stea" (revenire la locul de plecare). Seara, facem un traditional gulas la ceaun, un foc de tabara si povestim despre aventurile de peste zi. Cazarea este asigurata intr-una dintre cabanele refugiului: Sura sau Stana.

Drumetie 6 zile

O drumetie calare inseamna 6 zile de aventura pe meleagurile Transilvaniei. Plimbari linistite prin padurile racoroase, galopuri in libertatea peisajului care ne inconjoara...

Ziua 1:  Sosire la ferma "Caii Lupilor" , un loc situat in satul Sieu-Sfantu, inconjurat de Carpatii Orientali , si cazare in cele doua cabane primitoare. Dupa acomodare se serveste o cina traditionala transilvaneana, acompaniata de tradtitionala bautura: TUICA. In timpul cinei, se discuta cu gazdele despre programul desfasurat in urmatoarele zile(gazdele vorbesc fluent franceza si engleza).

Ziua 2:  Dupa micul dejun se viziteaza imprejurimile, se face cunostinta cu caii, care vor fi distribuiti fiecaruia la recomandarile si indicatiile ghidului. Prima zi este destinata acomodarii cu partenerul de drumetie si vizitarii imprejurimilor, cu peisaje magnifice si totodata salbatice. "Drumul" ne duce pe colinele neimprejmuite, pasunate de ciurdele de vite si bivoli, traversand raurile si padurile de foiase pline de animale salbatice. Pentru pranz, ne oprim de obicei pe varful unui deal, pentru a profita de linistea si pentru a admira privelistea ce ne inconjoara. Aici se poate degusta pranzul traditional al

Ziua 3:  In aceasta zi avem ocazia sa trecem prin sate transilvanene, unde traditiile au ramas inca vii: forja si fierar, distileria pentru tzuica, gradini de zarzavaturi si carute trase de cai. Acelasi pranz traditional il luam in mijlocul naturii, alaturi de camarazii de drumetie: caii. Flora si fauna ne impresioneaza. Drumetia continua pana la lacul Sigmir, unde suntem gazduiti in casute de lemn asezate la marginea lacului. Se mananca peste la cina si se discuta despre aventurile drumetiei de peste zi.

Ziua 4:  Dupa ce luam micul dejun pe marginea lacului, ne pregatim caii si o luam peste colinele salbatice, care ne duc la Sarata, un camping amplasat in mijlocul naturii, avand la baza bai sarate si namol tipic din zona. Tratamentul cu namol este recunoscut pentru beneficiile sale, iar baile in apa sarata sunt ideale pentru relaxare. In aceasta locatie, cina se ia in aer liber, la marginea unei paduri, cu caii alaturi. Cazarea este in casute din lemn, cu cate doua paturi fiecare.

Ziua 5:  In cea de-a cincea zi ne asteapta un drum cu o dificultate putin mai ridicata, intrucat traversam paduri pe drumuri forestiere abrupte, ape curgatoare si, ca de obicei, zone neumblate. Drumul este de intoarcere spre Sieu-Sfantu, la ferma "Caii Lupilor", unde ne asteapta confortul, dupa o zi atat de aventuroasa.

Ziua 6:  Este timpul sa o luam pe "Drumul fanatelor", un traseu adorat de toti calaretii iubitori de natura si traditie. Trecem prin sate tipice ale regiunii unde se poate vedea clar traiul taranului roman: Feleac, Bidiu – aici se pastreaza traditiile si ritmul linistit de viata, unde oamenii inca lucreaza pamanturile cu animalele, cultivand legume si pregatindu-se pentru iarna. Cabana Fanatelor este situata pe
situata pe colinele Beudiului, in plina natura, izolata, la aproximativ 2 km de sat. Aici se poate profita de o linistea si privelistea ce ne inconjoara. Seara, avem ocazia de a povesti in jurul unui foc, in timp ce gulasul traditional unguresc se va prepara la ceaun.

Ziua 7:  Este ultima zi de drumetie, iar asta inseamna ca vom cutreierea dealurile din proximitatea satelor Unguras, Ciresoaia si Malin – locuitorii acestor sate sunt de origine romana si de origine maghiara si de asemenea foarte cunoscuti pentru pomicultura . In drumul nostru se afla si Herghelia de Lipitan Negru a Becleanului.

Ziua 8: Dupa micul dejun servit la "Caii Lupilor" este vremea sa ne luam ramas bun.

Harnasamente:
Pentru calarie folosim sei de tip western.

Nivel de echitatie:
Acest tip de drumetie calare este recomandata persoanelor cu un nivel avansat de echitatie.

Preturi:
550 EUR/adult
490 EUR/copil
Inclus in pret:
- cal si harnasament necesar
- ghid experimentat
- pensiune completa + mancare + bauturi (apa,cafea,ceai) pentru zilele 1-8

Nu este inclus in pret:
- alte bauturi in afara de apa,ceai si cafea
- asigurarea medicala

Experienţă


Nu ne pierdem nici o clipa

Proprietar


Proprietar / Persoană juridică: Caii Lupilor

Adresă: caiilupilor@yahoo.com

SanPlant