Intră în cont / Inregistreaza-te


Rezervatie - Cainele Enot


Nici un material audio încărcat. 

Informaţii


SubcategorieMamifere

AnimaleEnot

RasaNyctereutes Procyonoides

DresatNu

ȚarăRomania

TalieMica

Descriere


Cainele enot.

Se mai numeste bursuc cu barba, semanand atat cu viezurele, cat si cu un caine latos de marime mijlocie si cu picioare scurte.
Este de marimea unui caine mijlociu, avand picioare scurte,urechi mici si ochii care abia se vad din blana. Are coada scurta, bine acoperita cu par lung si moale, de culoare galben-murdar, cu dungi pe spate de culoare mai inchisa.

Are o greutate de 6-8kg, corpul are o lungime de 65-80cm, iar coada de 15-24cm. Traieste in regiuni mlastinoase si umede, cu vegetatie bogata. Prefera locuri bogate cu rauri si lacuri numeroase, apa reprezentand o conditie principala a modului sau de viata.

Cainele enot este un animal de noapte si amurg, mai rar parasind adapostul ziua, ducand o viata de vizuina. Este greoi la fuga si poate fi ajuns usor de caine.
Poate fi remarcat printr-un fel de scheunat pe care il scoate cand se afla in pericol. In perioada de iarna, cand nu gaseste hrana, petrece tot timpul in vizuina in stare de somnolenta, traind din rezervele de grasime. Totusi in zile mai calduroase, isi cauta hrana, uneori chiar la distante mai mari de 8-10km.
Isi construieste vizuina in conditiile in care nu-si gaseste altele gata facute de vulpe sau viezure.

Hrana cainelui enot se compune din broaste, lipitori, larve de insecte acvatice, soareci, bizami, rate, peste si hrana vegetala (stuf, papura, alge). In paduri isi cauta hrana sub arborii cazuti, pe malurile raurilor si lacurilor. Mananca larve de carabus, coropisnite, lacuste, fructe etc.

Dusmanii cainelui enot sunt lupii si cainii vagabonzi, fiind usor prins de acestia.
Femela naste de obicei 6 pui si mai multi, care sunt orbi timp de circa 2 saptamani. Alaptarea dureaza 45-65 de zile, dupa care consuma hrana adusa de mama, la care contribuie si masculul. Dupa circa 2 luni puii sunt vioi, se joaca stand mai mult pe afara, la soare, iar dupa 4-5 luni devin independenti, cautandu-si singuri hrana.

Proprietar


Proprietar / Persoană juridică: Rezervatia Delta Dunarii

Adresă: DELTA DUNARII

Agentie de turism